Skip Navigation Links

Hacı Bayram Türkoğlu'nun Kutlama Mesajı

AK Parti Hatay Milletvekili H.Bayram Türkoğlu, Erzin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Gündem   A+a-

TÜRKOĞLU’NUN “8 OCAK ERZİN’İN KURTULUŞ GÜNÜ” KUTLAMA MESAJI
 
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay’ın ERZİN İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
8 Ocak 1922 tarihinde Erzin’in işgal kuvvetlerine karşı yürüttüğü kurtuluş mücadelesinin, Dörtyol’un Özerli Mahallesi’nden geri dönen düşman kuvvetlerinin şehir halkına reva gördüğü zulmün neticesi üzerine başladığını belirten Milletvekili Türkoğlu: “11 Aralık 1918 de İskenderun’a asker çıkaran düşman kuvvetleri, bu tarihten itibaren Erzin’imizde ve Dörtyol’umuzda yürüttükleri kıyım harekâtına ve zulüm politikalarına karşı, Kara Hasan Paşa çetesi ve bu çete içindeki Danaboruk, Azman Bekir ve diğer kahramanların yılmak bilmez mücadelesi sayesinde Erzin’imiz üzerine kara bulut gibi çöreklenen işgalci kuvvetler, büyük bir bozguna uğramış ve kuva-i milliyenin direnci karşısında büyük bir mağlubiyet yaşamışlardır” dedi.
 
Milli şuurun pekişmesine vesile olması açısından Erzin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümünün önemine işaret eden Türkoğlu; Erzin’in kurtuluşu için verilen mücadelenin, asırlardır istiklali uğruna çok cefa çeken Türk Milleti’nin hür ve müstakil bir şekilde yaşama iradesinin müşahhas bir numunesi olduğunu ifade etti. Türkoğlu, Türk Milleti’nin bağımsızlığına olan büyük tutkusunun, yurdun her köşesinde olduğu gibi, 91 yıl önce Erzin’de de kendini gösterdiğini belirttiği konuşmasının devamında; “Erzin’de verilen bu büyük mücadele ile Erzin Halkı, bağımsızlığına olan sevdasını bir kez daha ispatlayarak, milletine karşı görevini yerine getirmiştir” dedi.
 
Erzin’in kurtuluşunu sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli dinamiklerinden biri olarak görülmesi gerektiğinin altını çizen Türkoğlu; “Unutmayalım ki, bizler bugün, bu zaferleri gerçekleştiren şehitlerimizin fedakârlıklarıyla kazanılmış bu vatan toprakları üzerinde yeni bir gelecek inşa ediyoruz. Onlar canları pahasına ortaya koydukları bir mücadele ile bu güzel ülkeyi bize miras bıraktılar. Bizlerde bu şuur ve sorumluluk içerisinde hareket etmeli, ülkemiz üzerinde oynanan karanlık oyunlara karşı uyanık olmalıyız. Kısır kavgalar, içi boş tartışmalarla vakit harcamak yerine, Yeniden Büyük Türkiye’yi ve Yeni Bir Dünya’yı kuracak kararlılığı ortaya koymalıyız” dedi.
 
2023’ün süper gücü olmaya namzet büyük Türkiye’nin inşasının, asırlardır muhafaza edilen Türk Milleti’nin birlik ve dayanışma ruhu ile sağlanabileceğini ifade eden Türkoğlu; “Tarihimizden aldığımız mirasın gereği olarak bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi, birliğimizi kimsenin bozamayacağı düşüncesiyle inanıyorum ki, bizi millet yapan ulvi değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kaldıkça, aramızdaki ihtilafları bertaraf edip ittifak noktalarımızı güçlendirdikçe, Türkiye gelecekte hak ettiği gerçek yeri alacaktır” dedi.
 
Türkoğlu mesajını şu sözlerle tamamladı: “ ‘8 Ocak Erzin’in Kurtuluş Günü’ vesilesi ile başta ulusal kurtuluş mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kutsal vatan topraklarımız için göğsünü siper ederek şahadet şerbetini içmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ederken, Yüce Allah'tan aziz milletimize bir daha o karanlık günleri yaşatmamasını temenni ederim. Değerli halkımızın bu anlamlı gününü yürekten kutlayarak, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım”.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet