Skip Navigation Links

Skandal:Anne karnında ölen bebek, genel gündeme yerleşti

İlçemiz İskenderun’da yen yıla sayılı günler kala yaşanan anne karnında ölen bebek hadisesi genel gündeme bomba gibi düştü.

Sağlık   A+a-

 

 
Anne karnında ölen bebek hadisesi, genel gündeme yerleşti…
  
İlçemiz İskenderun’da yen yıla sayılı günler kala yaşanan anne karnında ölen bebek hadisesi genel gündeme bomba gibi düştü. Yalçın Yorulmaz adlı baba konuyla ilgili olarak İskenderun Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Acılı baba savcılığa verdiği dilekçede hamile eşi Özlem Yorulmaz’ın özensiz muayene ve bazı ihmaller neticesi bebeklerinin eşinin karnında öldüğünü, ölen bebeğin normal doğumla alındığı sırada zorlama neticesi bebeklerinin başının koptuğunu ve son aşamada yapılan sezeryanla ölü doğumun tamamlandığını iddia etti. Suç duyurusunda bulunan Yalçın Yorulmaz, Dr.E.D.Ö. ile Dr. E.Ö’den şikayetçi oldu.
 
 Eşi Özlem Yorulmaz’ın hayatının da ciddi anlamda tehlikeye atıldığını iddia eden Yalçın Yorulmaz, şikayet dilekçesinde iddialarını şu şekilde sürdürdü “İskenderun Devlet Hastanesi’ne ilk gittiğimizde Dr. E.D.Ö’nün anormal bir durum görmediğini, bir sonraki gün gelmemizi istedi. Ertesi gün gittiğimizde aynı doktor bize 7 ocak 2013 tarihini doğum tarihi olarak verdi. Ertesi gün sancılanan eşimi tekrardan devlet hastanesine getirdiğimde bu kez Dr. E.Ö anne karnındaki bebeğin kalp atışlarını doyamadığını bu nedenle bebeğin öldüğünü ifade etti. Ölü bebeğin anne karnından çıkarılması için eşim Dr. E.Ö tarafından normal doğuma alındı. Bu kez de zorlanma neticesi bebeğimizin kafası kopartıldı. Kopan kafa neticesi normal doğum şansının kalmadığı ifade edilerek sezeryan yoluna gidildi ve ölü doğum bu şekilde sonuçlandırıldı”
 
 Konuyla ilgili olarak İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması sürerken, Sağlık Bakanlığı’nın da konuyu mercek altına aldığı öğrenildi. Öte yandan hükümetin sezeryanla yapılan doğum sayısının düşürülmesi yönündeki telkin ve uyarıları neticesi Devlet Hastanelerinin Kadın ve Doğum uzmanlarının etki altında kaldıkları yüksek sesle tartışılırken, Türkiye’deki kadın örgütlerinin de İskenderun’da yaşanan son hadiseyi gündemlerine almaları bekleniyor.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet