Skip Navigation Links

Hassa Tüneli Körfezi Şahlandırır..

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ile Dörtyol eski Belediye Başkanı ve AK Parti Hatay İl Başkan Yardımcısı Bilgehan Aksoy, İskenderun G

Gündem   A+a-

 
Hassa Tüneli Körfezi Şahlandırır..
 
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ile Dörtyol eski Belediye Başkanı ve AK Parti Hatay İl Başkan Yardımcısı Bilgehan Aksoy, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ettiler.
Vekil Türkoğlu İGC’de yaptığı açıklamada İskenderun Basınından övgüyle söz ederek, basın merkezinin Türkiye’de eşinin olmadığına dikkat çekti.
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu gazetecilerin sorularını da yanıtlayarak, İskenderun Körfezi’ndeki yatırım alanlarının azalmasının neden olduğu sıkıntılara dikkat çekti.
 
“Bu Proje Ulusal Bazda Bir Projedir”
Yatırımların sürdüğü İskenderun Körfezi’ne Hassa tüneli olarak bilinen çılgın projenin büyük bir katkı sunacağına dikkat çeken Hacı Bayram Türkoğlu, İskenderun Limanı’nda süren yatırımlarla birlikte bölgede büyük bir hareketlilik sağlayacağına dikkat çekerek şöyle konuştu: Bölgemizde çok ciddi değişiklikler oldu. Bölgemizde bulunan Körfez Hatay’ın en yoğun bölgesidir. Bölge aşağı yukarı sadece Türkiye’de değil dünyada çelik sektöründe çok önemli mesafe katetmiş bir bölge, bölgemizde Türkiye’de ilk 500 içerisine giren işadamlarımızdan önemli temsilcilerimiz var. Bölgede ki yatırımlar ciddi anlamda yatırımlar devam ediyor. Limanı Limak’ın almasıyla birlikte yapılan yatırımlar, İskenderun’a ciddi anlamda bir hareketlilik kazandırdı. Bu hareketliliğin geri planında da lojistik destek anlamında ihtiyaçlar var. Amanosları Hassa’dan aşarak gelen, tünel ve yol projemiz var. 30KM kesitle hemen İskenderun Körfezine ulaşıyor. Şuanda önprojeleri bitmiş durumda, muhtemelen Payas civarında bir yerden çıkacak. Optimum seviyede hem maliyet hesapları yapılıyor hem eğim hesabı dikkate alınıyor. Öyle bir yerden çıksın ki tünel mümkün mertebe daha az olsun eğim belli standartta olsun. Bu 30KM yolun 10KM’si tünelle geçiliyor, 20 KM’de havai hatla geçiliyor. Lojistik destek alanlarının ortaya konması bakımından çok önemli, limanında bir şekilde desteklenmesi lazım. Ayrıca Körfez’de bizim yeni sanayi tesisleri kurabileceğimiz Organize sanayi alanları daraldı.
Onun için hemen tünelle Hassa, Kırıkhan tarafına geçip o bölgede binlerce dönüm bekleyen araziler var. Bunu sadece Hatay ili olarakta düşünmemek lazım, Güneydoğu Anadoluyla girintili bir proje olarak bakmak lazım, bugün Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Mardin’de ki insanlarımız bile bu işe heyecan duyuyorlar. Orada ki kişilerin 85KM daha kısa denize ulaşma imkanları olacak. Buda bizim bölgeye daha çok haraketlilik kazandıracaktır. Maliyet olarak 750 Milyon dolar olacak belki bu 1 milyar dolara dayanabilir. Bölge ekonomisini şaha kaldırma bakımından bölgedeki gelişmelerin istidadına paralel olarak ortaya konan ciddi bir projedir. Türkiye’de ses getirebilecek 4-5 projeden bir tanesidir.”
 
Tarım ve çelik sanayinin bir arada yürümesi ile ilgili kaygıların yersiz olduğunu belirten Türkoğlu, sanayi tesislerinin geri dönüşümü sağlayacak yatırımları yapması halinde doğaya sadece su buharı salınımı olmasıyla birlikte bir sıkıntı olmasına ihtimal vermediğini söyledi.
“Narenciyede ihracat hedefimiz %80”
Hacı Bayram Türkoğlu, “Bölgeye baktığımız zaman 1/25000’lik projelerde, tarım dokusu olarak ayrılan yerler muhafaza ediliyor. Önemli olan sanayiyle tarımı ayırıp, tarımın endüstrisini kurmak lazım katma değer bakımından. Sanayinin de tarıma zarar veren yönlerini seçip onları bertaraf yöntemleriyle bir şekilde önlediğimiz zaman tarımın fazla bir zararı olmaz. Şuanda Dörtyol’da, Erzin’de üretilen narenciyenin %60’ı ihracata gidiyor. Bizim hedefimiz %80 ihracat yapmaktır.” Dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet