Skip Navigation Links

Su YOK Su Su Su!

6 Şubat depreminden bu yana İskenderun başta olmak üzere Hatay genelinde vatandaşların bitmeyen su çilesi devam ediyor.

Su YOK Su Su Su!

Gündem   A+a-

 
6 Şubat depreminden bu yana İskenderun başta olmak üzere Hatay genelinde vatandaşların bitmeyen su çilesi devam ediyor.
 
Vatandaşlar su sıkıntısından dolayı isyan bayraklarını çekmiş durumda. Bu durum karşısında yetkililerden bir çözüm bekleyen vatandaşlar artık sabırlarının kalmadığını belirtiyor.
Depremden bu yana yeterince zorlukla karşılaşan depremzedeler bu sıcak yaz günlerinde su sorunlarına artık bir çare bulunmasını istiyor.
 
Sıkça şikâyetlerini bildiren vatandaşlar uzun günler gelmeyen su nedeniyle temel ihtiyaçlarını gideremediklerini söylediler. Hatsu’ya ulaşamadıklarını bildiren vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışırken Hatsu’dan bir açıklama beklediklerini ve artık bu çilenin son bulmasını istediklerini belirttiler.
 
İŞTE VATANDAŞLARDAN GELEN İSYAN MESAJLARI
 
Vatandaşlar çare ararken, yaralarını sarmaya çalışırken halen neden bu sorunun çözülemediğini de merak ediyor. Şikayet mesajları ard arda gelemeye devam ederken bazı vatandaşların gönderdiği mesajlar ise şöyle;
 
“Az önce bakkaldan geliyorum yaşlı bir teyze ağlıyor ne oldu teyze dedim 15 gündür su yok. Bu suyu kesenlerin ölüleri dahi bulunmasın dedi.
 
İskenderun Akarca Mahallesi'nde oldu bu Teyze kesenlerin diyor çünkü su kaynaklarına yakın mahallelerden biriyiz. Birçok kaynak olmasına rağmen köye doğru düzgün su akmıyor mesele su kaynaklarımızı paylaşmak ya da paylaşmamak değil mesele yıllardır doğru bir dağıtım organizasyonu yapmamak. Bu konuda Cimer'e iki tane şikayetim var. Biri deprem sonrası biride depremden yaklaşık 2-3 yıl önce. Şikayet gerekli birimlere gittikten sonra Hatay Valiliği Şikayeti HBB HATSU'ya iletiyor. HATSU 2-3 yıl önce cevabında kuralıklığı bahane etmişti. Depremden sonraki şikayetimde de Depremi bahane ettiler. Anlayacağınız "doğa olayları 2 HATSU 0" peki öyle mi olmalı? hayır! Depremde bölgemizde arızalanan tek su Değirmendere suyu. Diğer su kaynakların biriktirildiği büyük depolar zamanında yapılsaydı tek Bedirik suyu bile bugün bizim köye yeterdi. Ama yapılmadı!
 
 
“ Mustafa Kemal mahallesinde 1 haftadır aralıksız sular kesik. Tüm mahalleli perişan haldeyiz. Ne çamaşır ne bulaşık yikayabiliyoruz. Hepsini gectim lavabo, duş ihtiyacımızı karşilayamıyoruz. Gece saat 1 den sonra veriyorlar o saatte de zaten uyumuş oluyoruz sabah kalkıyoruz erkenden bidaha kesiyorlar. Hatsuya her zaman olduğu gibi yine ulaşamıyoruz. Hiçbir açıklama, cevap yok muhatap bulamıyoruz. Sorumluların bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz. Lütfen sesimizi duyurun.”
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet