Skip Navigation Links

KREDİLER 6 AY DAHA ERTELENMELİ!

ÇÖLOĞLU, ESNAFIN ZOR DURUMDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ

KREDİLER 6 AY DAHA ERTELENMELİ!

Gündem   A+a-

 
ÇÖLOĞLU, ESNAFIN ZOR DURUMDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ
 
İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, deprem felaketinin yaşandığı 11 ilde, kredi ödemeleri bir 6 ay daha ertelenmesi halinde ancak esnafın yeniden ayağa kalkabileceğini söyledi.
 
Yüzyılın felaketine neden olan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerin insanlar üzerinde ve özellikle de esnaf kesiminde yarattığı olumsuzluklara işaret eden Oda Başkanı Mustafa Çöloğlu, “Yaklaşık 2 ay kadar esnafımız çalışamadılar. Elektrik, su olmadı, iş yerlerini açamadılar” dedi.
 
ESNAF DAHA TAM ANLAMIYLA İŞE BAŞLAMADI
 
Esnaf ve Sanatkârları Odaları olarak taleplerinin bu depremden sonra 6 ay ertelenen kredilerin 6 ay daha ertelenmesi yönünde olduğunu vurgulayan Mustafa Çöloğlu “Çünkü yıkılan ve ağır hasarlı olan iş yeri olan esnaflarımıza daha yeni konteyner çarşılarda işyeri veriyoruz. Onlar da daha tam anlamıyla işe başlamadılar. İş yeri olmayan esnaflarımız çalışmadan kredileri nasıl ödeyecekler? Bizim yetkililerden ricamız isteğimiz, esnaflarımız adına taleplerimiz; bu 15 gün sonra çekilen krediler için, 6 ay oluyor. Bu kredilerin bir 6 ay daha ertelenmesi yönünde” diye konuştu.
 
ESNAF ÇOK TEDİRGİN
 
Esnafın kredi ödemelerinin 6 ay daha ertelenmesi gerektiğinin altını çizen Çöloğlu “Çünkü esnaf çok tedirgin, özel bankalarda çekilen krediler var. Aslında esnaflarımızın sıkıntıları var. Esnaf kredi kooperatifleri ertelemesinin dışında bir de bu özle bankalarda çekilen kredilerinde mutlaka ertelenmesi gerekiyor. Esnaflarımızın tekrardan ayağa kaldırmamız, İskenderun’da ki hayatı tekrardan başlatmamız gerekiyor. Şehir dışında olan vatandaşlarımızın geri dönemsine sebep olmamız gerekiyor. Bunun içinde öncelik esnaflarımızın çalışması gerekiyor. En az 6 ay daha kredilerin ertelenmesi talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet