Skip Navigation Links

TZOB otomasyon için düğmeye bastı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri arasında bilgisayar otomasyon sözleşmesi imzalandı.

Gündem   A+a-

 
 
TZOB otomasyon için düğmeye bastı
 
Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri arasında bilgisayar otomasyon sözleşmesi imzalandı.
 
Ankara – 04.01.2013 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TTKKMB) arasında bilgisayar otomasyon sözleşmesi imzalandı.
TZOB merkez binasında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TZOB'un, bu yıl kuruluşunun 50'nci yılını kutlayacağını anımsatarak, Türkiye'nin en büyük meslek kuruluşu olduğunu ifade etti.
Bayraktar, bugüne kadar 200'e yakın Avrupa Birliği (AB) projesi ürettiklerine dikkati çekerek, söz konusu projelerden 108'inin kabul gördüğünü ve AB'den 11,3 milyon avro katkı sağlandığını söyledi.
Tarımda en önemli konulardan birinin çiftçi kayıt sistemi olduğuna işaret eden Bayraktar, şunları kaydetti:
''Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tutulan sistemde, yaklaşık 2,8 milyon çiftçi var. Oysa, bizim kayıtlarımıza göre çiftçi sayısı 5,5 milyonu buluyor. Ecrimisil ödeyip devlet arazilerini kullanıp üretim yapanlar, miras paylaşılmadığı için tapusu alınamamış tarla, bağ ve bahçelerde üretim yapanlar, 2-B arazilerinde üretim yapanlar, imar geçmiş arsa niteliğini kazanmış fakat henüz inşaat yapılmadığı için arsa üzerinde üretim yapanlar, çiftçi kayıt sistemine dahil olamıyorlar. Bundan dolayı da desteklerden hiçbir şekilde faydalanamıyorlar''
TZOB olarak, pilok bölgelerden başlayarak Çiftçi Kayıt Sistemi’ni (ÇKS) üstlenmek istediklerini kaydeden Bayraktar, bu çerçevede, otomasyon sisteminin zorunluluğuna işaret etti. Bayraktar, TZOB ile TTKKMB'nin bir kuruluşu olan Tarım Kredi Bilişim ve İletişim Hizmetleri Ticaret A.Ş (TARNET) arasında imzalanan protokolün, TZOB ve Ziraat odalarının ortak program ihtiyacını karşılamaya yönelik olduğunu vurguladı.
''Ziraat Odaları ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Bilgisayar Programı''nın, merkezi sistemde kurulacağını belirten Bayraktar, ''Bu sistem; Çiftçi Bilgi Sistemi, Oda Bilgi Sistemi, Personel Özlük Sistemi, Bütçe ve Tekdüzen Muhasebe Sistemi, Taşınır Mal Yönetimi Sistemi, Evrak Takip ve Yönetim Sistemi, İç Mevzuat Sistemi, Web Portal sistemi modüllerinden oluşacak. İhtiyaç duyulabilecek yeni modüllerle sistem genişletilebilecek. Bu konuda gerekli lisans, yazılım ve donanım birlik binasında yer alacak. Gerekli altyapı da TARNET tarafından kurulacak'' diye konuştu.
Bayraktar, söz konusu projenin sözleşme tarihinden itibaren 18 ayda tamamlanmasının öngörüldüğünü, ilk 12 ayda Çiftçi Bilgi Sistemi, Oda Bilgi Sistemi ve Personel Özlük Sisteminin yapılacağını, ikinci 6 aylık sürede de Bütçe ve Tek Düzen Muhasebe Sistemi, Demirbaş ve Yönetim Sistemi, Evrak Takip ve Yönetimi Sistemi, İç Mevzuat Sistemi ve Web Portalının hayata geçirileceğini kaydetti.
Türk çiftçisinin refahının artırılması ve tarım sektörünün istenilen seviyelere ulaşabilmesi açısından Türk tarımının en büyük iki kuruluşu, TTKKMB ve TZOB'un daha fazla işbirliği içerisinde olması gerektiğine işaret eden Bayraktar, söz konusu projenin işbirliğinin ilk adımı olduğunu, bundan sonraki süreçte bu işbirliğini geliştirmek istediklerini bildirdi.
 
 
  -''2012 yılında 4,5 milyar lira kredi kullandırdık''-
 
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü (TTKKMB) Abdullah Kutlu da TTKKMB'nin, 1863 yılında kurulduğunu anımsatarak, bu yıl kuruluşlarının 150. yaşını kutlayacaklarını belirtti.
Kutlu, 2012 yılında çiftçilere 4,5 milyar lira kredi kullandırdıklarını, söz konusu kredilerin yüzde 90'ının ayni olarak verildiğini söyledi. Kredilerin ayni olarak verildiğinde doğrudan tarım için kullanıldığına dikkati çeken Kutlu, ''Kredileri, nakit kullandırdığınızda bu kredilerin nereye gittiği belli olmuyor'' ifadesini kullandı.
Kutlu, TTKKMB'nin, 16 bölge birliği, 1850 şubesi ve 30 şirket ve iştiraki olduğunu vurgulayarak, ''Şirketlerimizden birisi olan Tarım Kredi Bilişim ve İletişim Hizmetleri Ticaret A.Ş (TARNET) ile Türkiye'nin çiftçi örgütü TZOB’la bugün inşallah güzel bir işbirliğine başlıyoruz. Bu proje inşallah yeni projelerin başlangıcı olacak. Türk çiftçisine ve tarımına TZOB ile birlikte daha güzel hizmetler yapmak için çalışacağız. İki kardeş kurum birlik beraberlik içerisinde Türk tarımına ve çiftçisine hizmet etmeye devam edecek'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından işbirliği protokolü TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TTKKMB Genel Müdürü Abdullah Kutlu, TZOB Genel Sekreter Vekili Hikmet Yavuzyiğit ve TARNET Şirket Müdürü Ali Akgül tarafından imzalandı.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet