Skip Navigation Links

MHP PAYAS’TA AŞURE DAĞITTI

Milliyetçi Hareket Partisi Payas ilçe Teşkilatı tarafından aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

MHP PAYAS’TA AŞURE DAĞITTI

Gündem   A+a-

 
Milliyetçi Hareket Partisi Payas ilçe Teşkilatı tarafından aşure dağıtımı gerçekleştirildi.
 
MHP Payas ilçe teşkilatı önünde yapılan programa AK Parti Hatay Milletvekili Kemal Karahan, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici, MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Altay, AK Parti İlçe Başkanı Veysi Güler, Ak Parti Erzin Belediye Başkanı Aday Adayı Burak Bila ve partili vatandaşlar katıldı.
 
ŞAHİN: MUHARREM AYIMIZ KUTLU OLSUN
 
Aşure dağıtımı programında konuşan MHP İlçe Başkanı Musa Şahin, “Yüce rabbimizin Kuran-ı Kerim’de bildirdiği üzere Allah katında ayların sayısı 12’dir bu aylardan biri de içinde bulunduğumuz Muharrem ayıdır. Muharrem ayı Rabbimizin rahmetine mazhar olmuş müstesna bir zaman dilimidir. Sevgili Peygamberimiz Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç Allah’ın ayı olan Muharrem Ayı’nda tutulan oruçtur buyurarak bu ayın manevi bereketine işaret etmiştir” dedi.
 
BU AY KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRSİN
 
Muharrem Ayı’nın tarihimiz de ayrı bir yeri olduğuna değinen Şahin, “Muharrem aşure ayı aşura birlik ve beraberliğimizin paylaşma ve dayanışma mızı simgesidir. Muharrem ayı aynı zamanda hepimizin ortak acısı tarihimizin yürek yarası olan Kerbela olayının yaşandığı aydır. Hz Hüseyin Efendimiz ve çoğu Ehli Beyt olmak üzere beraberindeki 70’ten fazla Müslümanı Kerbela’da şehadet şerbeti içmiştir. Kerbela Çetin bir imtihanın ve derin bir hüzün adıdır. Kerbela sevgili peygamber ardından asırlara miras kalan ağır bir derstir. Bir Müslümanın Kerbela üzerinde düşünmeli bunu doğru anlamalı ve ondan ibret çıkarmalıdır. Hz. Hüseyin’i sevmek onun uğruna can verdiği değerleri sahiplenmeyi gerektirir. Onurlu bir hayatın ve asil bir duruşun muhteşem örneğidir. Hz Hüseyin ve ahlakını kuşanmak aynı zamanda onun Yiğit ve fedakar şahsiyetini gençlerimize aktarmak bizim görevimizdir. Muharrem Ayı’nın bize en büyük mesajı birliğimizi ve dirliğimizi sahip çıkmak kardeşlerimizden asla ödün vermemektir” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından katılımcılara aşure ikram edildi.
 
payas-mhp-2.jpg" alt="" />
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet