Skip Navigation Links

Avukatlık Adaletle Halka Hizmet Etmektir

Hatay Barosu Başkanı Sinan Akgöl, avukatlık mesleğinin adaletle halka hizmet etmek olduğunu söyledi.

Gündem   A+a-


Hatay Barosu Başkanı Sinan Akgöl, avukatlık mesleğinin adaletle halka hizmet etmek olduğunu söyledi. Hatay Barosu Başkanı Sinan Akgöl, İskenderun Adliyesi’nde düzenlenen avukatlık yemin törenine katılarak, mesleğe yeni başlayan avukatlara ruhsatnamelerini takdim etti.
İskenderun Adliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen yemin törenine Akgöl’ün yanısıra, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Tatar, Ağır Ceza Reisi ve Adli yargı komisyon başkanı Cengiz Sayılgan, hakim, savcı, baro avukatları ve davetliler katıldı. Yemin töreni öncesi söz alan Hatay Barosu Başkanı Sinan Akgöl, “2013 yılının ilk yemin törenini İskenderun’da genç meslektaşlarımızı aramıza katarak yapıyoruz. Bu gün bu tören ile 2 meslektaşımız daha göreve başlıyor. Hayırlı olmasını diliyorum. Avukat arkadaşlarımızın sayıları her geçen gün atıyor.” dedi.
Avukatlığın insana hizmet eden bir meslek olduğuna vurgu yapan Akgöl, “Bu meslek yapıldıkça sevilen yapıldıkça zevk alınan bir meslektir. Bu gün burada iki genç meslektaşımız yemin etmek sureti ile aramıza katılıyorlar. Her ikisi de stajyerlikleri boyuna gerek bilgi birikim gerekse kişilikleri ile bu meslekleri hakkı ile yapabileceklarını ispatladılar. Avukatların yemin törenlerinin meslek hayatlarında ayrı bir yeri olduklarına inanıyoruz. Bu iki genç arkadaşlarımızın yemin törenlerini unutamayacaklarını tahmin ediyoruz. Avukatlık halka hizmet adalete ve topluma hizmet etme mesleğidir. Bu anlayış içerisinde genç arkadaşlarımızın Türk adalet sistemine hizmet edeceklerine yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından yeni avukatlık ruhsatı alan avukatlara cübbe giydirildi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet