Skip Navigation Links

2023 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak!

YKS tercihleri için sürecin ne zaman başlayacağı, 20 Temmuz'da ÖSYM tarafından açıklanacak olan üniversite sınav sonuçları öncesi merak konusu oldu.

2023 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak!

Gündem   A+a-

 
 
YKS tercihleri için sürecin ne zaman başlayacağı, 20 Temmuz'da ÖSYM tarafından açıklanacak olan üniversite sınav sonuçları öncesi merak konusu oldu. 17 Haziran'da TYT ve 18 Haziran'da AYT ve YDT oturumlarına giren öğrenciler ÖSYM'nin sınav sonucu sorgulama sayfasını ziyaret ediyor. Tercih kılavuzu sonuçların ilanından sonra yayımlanacak. Adaylar taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjan bilgisini baz alacak. Peki YKS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte YKS tercihleri ile ilgili detaylar!
 
YKS tercihleri arama motorlarında sorgulanıyor. Üniversite sınavı başvurularını yapan adaylar TYT oturumuna 17 Haziran'da AYT ve YDT oturumlarına 18 Haziran tarihinde girdiler. ÖSYM'nin sınav sonrası soru ve cevapları yayımlamasının ardından adaylar tahmini puanlarını hesapladılar. Şimdi gözler YKS sınav sonuçları açıklamasına çevrildi. Sonuçlar erişime açıldığında öğrenciler TC kimlik numara ve şifreleriyle aldıkları puanı öğrenebilecekler.
 
YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?
 
YKS sonuçları henüz açıklanmadı. ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre YKS sonuçları 20 Temmuz’da erişime açılacak
 
YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
 
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçları bu yıl ÖSYM sınav takviminde yer alan bilgiye göre 20 Temmuz tarihinde belli olacak. "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ilan edilen sınav sonuçlarının ardından tercih dönemi başlayacak.
 
2022 yılında YKS tercihleri 27 Temmuz-05 Ağustos tarihleri arasında ÖSYM'nin AİS ekranından gerçekleşmişti. Bu seneki üniversite tercih tarihlerine ilişkin resmi bir açıklama henüz kurum tarafından yapılmadı.
 
Detaylar açıklandığında haberimizde yer verilecektir.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet