Skip Navigation Links

İskenderun Körfezinde balık nesli azalıyor

İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi 2.Başkanı Celal Bilen, 2012 yılının balıkçılar için pekiyi geçmediğini belirtti.

Gündem   A+a-



 
İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi 2.Başkanı Celal Bilen, 2012 yılının balıkçılar için pekiyi geçmediğini belirtti.
 
Bilen, yaptığı açıklamada, İskenderun Körfezinde balık neslinin azaldığını söyledi.
Bilen, balıkçıların bir takım sıkıntılar yaşadığını belirterek,”İskenderun Körfezinden avlanma oranında büyük bir düşüş var. Balık neslinin azalmaya başlaması, balık avlama alanın daralması, hava ve ekolojik durumlar nedeni ile balıkçılar zor günler geçiriyor. Balıkçılar eskisi gibi denize açılamıyor. Bu gün körfezde birçok balık türü artık çok zor bulunuyor” dedi.
Bilen,”umarız balıkçılık İskenderun Körfezinde eski günlerine döner.2013’ten beklentilerimiz bu yönde. İskenderun’dan birçok Avrupa ülkesine balık ihracatı yapılıyor. Ancak en önemli pazarlarımızdan biri olan Suriye’ye şuanda ancak yüzde 25 dolayında balık ihraç edebiliyoruz. Ülkede yaşanan olaylar umarız bir son bulur” şeklinde konuştu.
Arap ülkelerinde vatandaşların büyük bir bölümünün körfezden çıkan barbunya, levrek, çupra sevdiğini belirten Bilen, şöyle konuştu:
 
“Suriye’deki gelişmeler nedeni ile hem Suriye’ye hem de Suriye üzerinden diğer Arap ülkelerine balık sevkiyatında bir duraklama oldu. Körfezde tutacak balık bulamaz hale geldi. İlgi makamlar ile bu sıkıntıları paylaşıyoruz. Körfezde çok çeşit balık yok oldu. Kalanların miktarı ise azaldı. Balıkçılığı nasıl devam ettirebileceğimizi bilemiyoruz”
 
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet