Skip Navigation Links

Hüzünlü mezuniyet: Depremde ölen 45’i öğrenci 49 kişi anıldı

Hatay İskenderun’da 6 Şubat depreminde yaşamını yitiren 45’i öğrenci 49 kişi dua özlem ve rahmetle anıldı.

Hüzünlü mezuniyet: Depremde ölen 45’i öğrenci 49 kişi anıldıWeb
TV

Eğitim   A+a-

Depremde hayatını kaybeden kardeşi adına kep ve cübbe giyen ablanın konuşması ise duygulu anlar yaşattı.
İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) düzenlenen mezuniyet töreninde depremde hayatını kaybeden 49 öğrenci ve personel için anma töreni düzenlendi. Üniversite Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İmam Murat Ateş tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Protokol üyeleri de depremde hayatını kaybeden öğrencilerin resimleri önüne karanfil bıraktı. Depremde hayatını kaybeden üniversite öğrenicisi Mehmet Soydaş’ın ablası Feray Soydaş’da kardeşi yerine kep ve cübbe giyerek, diplomasını aldı. Mezun olan öğrenciler daha sonra hep beraber kep fırlattı.
 
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Tolga Depçi, depremde hayatlarını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek acılarını ilelebet yüreklerinde hissedeceklerini kaydetti.
Depremde kardeşini kaybeden ve onun diplomasını alan abla Feray Soydaş, “Bir arkadaşına babam gittikten sonra hiç ben çocuk olamadım demişti. Doğru söyledi. Üniversite için bile bizi bırakıp gitmek istedi. Tüm planları bizimle yaptı. Bugün ben burada mezuniyetini alıp hayata atılmayı hedefleyen kardeşim Mehmet adına bize her zaman destekleyen babam ve ablam adına ve ilkokul mezuniyetini bile göremeyen iki yeğenim adına buradayım. Emeği geçen hocalarımıza ve hayatına dokunan tüm arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
6 Şubat depreminde ablasını, iki yeğenini ve kardeşi Mehmet’i kaybeden Feray annesi Ferah Soydaş’a sarılarak gözyaşı döktü.
 
Hüzünlü mezuniyet: Depremde ölen 45’i öğrenci 49 kişi anıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet