Skip Navigation Links

İSTE 2022- 2023 MEZUNLARINI UĞURLADI

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) düzenlenen Mezuniyet Töreni ile 2022- 2023 Eğitim Öğretim Yılında mezun olan öğrencilerini uğurladı.

İSTE 2022- 2023 MEZUNLARINI UĞURLADI

Eğitim   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) düzenlenen Mezuniyet Töreni ile 2022- 2023 Eğitim Öğretim Yılında mezun olan öğrencilerini uğurladı. Bu yıl düzenlenen mezuniyet töreninde mutluluk ve hüzün kol kolaydı. 14 Temmuz Cuma günü saat 16.00 İSTE Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Mezuniyet Törenine İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ev sahipliği yaparken İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı SG Kd. Binbaşı Onur Emir, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Yusuf Yıldırım, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkanı Kemal Kutlu, ODTÜ Eymir Kültür Vakfı Yöneticileri, İSTE akademik ve idari personelleri ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk olarak 6 Şubat’ta hayatını kaybeden şehitlerimiz için İSTE Hacı Mehmet Karatoyuk Camii İmamı Kuran okuyup dua etti. Ardından İSTE Ailesinden akademik, idari personel ve öğrenciler için hazırlanan alana karanfil bırakıldı. Mezuniyet Töreninde konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Gönül isterdi ki sizlerin bu iftihar ile dolu bu özel gününüzde, hep birlikte sizlerin mutlu ve sevinç tablosu gününüzü sonuna kadar hep birlikte yaşayabilmiş olalım. Fakat bildiğiniz üzere 6 Şubat Depremi ile şimdi sizlerle yan yana, yürek yüreğe bu mutlu güne tanıklık edecek nice öğrencilerimizi ve çalışma arkadaşlarımızı kaybettik. Depremde hayatını kaybeden öğrencilerimizi, akademik ve idari personelimizi, deprem şehitlerimizi ve tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Acılarını ilelebet yüreğimizde hissedeceğiz” diyerek sözlerine başladı. “Başarının gerçek motivasyonu vatanına, milletine, değerlerine layık birer insan olmayı yüreğinize koyduğunuz an gerçekleşecektir” diyen Rektör Depci öğrencilerine hayatlarının her döneminde iyilikler ve güzellikler diledi. “Her zaman bilimi yücelten ve bilimin ışığında kendine rota çizen birer birey olmanızı da sizlere hassaten tavsiye ediyorum” dedi. “Kendi evlatlarıma dediğim gibi Allah’ın sevgisini kaybetmek ve insanlık onurunu kaybetmek dışında hayatta hiçbir şeyden korkmayın” tavsiyesinde bulunan Rektör Depci “6 Şubat depreminde hayatlarını kaybeden ve bu sene mezun olmasını beklediğimiz ancak her daim yüreğimizin mezunları olarak anacağımız; Nasser Isman Ahmed, Uğur Berdan Arslan, İkra Süme, Turgaycan Akıncı, Renim Hassi, İrem Konur, Mehmet Soydaş’ı bir kez daha saygıyla anıyorum. Sağ olun var olun. Allah'a emanet olun. Kalın sağlıcakla” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bu yıl mezun olacak durumda olan ancak 6 Şubat Depreminde hayatını kaybeden öğrencilerden Mehmet Soydaş için diplomasını ablası Prof. Dr. Tolga Depci’den aldı. Muhammet adına diplomasını alan abla tüm öğrencileri tebrik ederek hayatlarında başarılar diledi.
 
Mezun öğrencileri temsilen konuşma yapan öğrenci mezuniyet kütüğüne adını çakarak diplomasını Prof. Dr. Tolga Depci’den aldı. Daha sonra tüm yüksekokul ve fakülte öğrencileri sırasıyla diplomalarını alarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet