Skip Navigation Links

KALBİNİZ NE KADAR GENÇ?

Prof. Dr. İzzet Tandoğan, kalp-damar sağlığını korumak için alınabilecek önemlerden söz etti.

 KALBİNİZ NE KADAR GENÇ?

Sağlık   A+a-

 
Kalp-damar sağlığının korunmasının yaşamsal öneme sahip olduğunu dile getiren İskenderun Gelişim Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İzzet Tandoğan, kalp-damar sağlığını korumak için alınabilecek önemlerden söz etti.
 
Kalp-damar hastalıklarının, dünyada ve ülkemizde en başta gelen ölüm nedenlerinden olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İzzet Tandoğan, “Ülkemizde ölümlerin yüzde 55’i, kalp-damar hastalıklarına bağlıdır. Kalbimizin yaşı biyolojik yaştan farklı olabilir. Bunu öğrenmenin yollarından birisi kalp-damar hastalıklarına yönelik kardiyovasküler riskin hesaplanmasıdır. Hipertansiyon, kolesterol, sigara, obezite ve hareketsiz yaşam tarzı, kalp-damar hastalıkları açısından en önemli risk faktörleridir. Bu risk faktörlerinin önemli bir bölümünü ortadan kaldırmamız mümkündür” dedi.
 
Kalp-damar sağlığını olumsuz etkileyen değiştirilebilir risklerin azaltılmasının ve sağlıklı bir yaşam tarzı izlenmesinin, kalp-damar hastalıklarına bağlı ölümleri azalttığını ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İzzet Tandoğan, “Kalp-damar hastalıklarından korunmada artık tek bir risk faktörünün değil, tüm risk faktörlerinin bir arada ele alınarak azaltılmasına ve tedavi edilmesine yönelik bir yaklaşım giderek önem kazanmaktadır. Kalbimizi genç tutmak için yeterli çabayı harcarsak, kalp-damar hastalıklarına bağlı erken ölümlerin sayısını çarpıcı biçimde azaltabiliriz” açıklamasında bulundu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet