Skip Navigation Links

Doç. Dr Ahmet ASLAN'dan Hayat Dersi

Dr Ahmet Aslan, Dörtyol Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine Meme kanseri ve Kanserli bir hastaların yaşamaları ile ilgili bir konferans verdi.

Sağlık   A+a-

Doç. Dr Ahmet ASLAN'dan Hayat Dersi
 
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç Dr Ahmet Aslan, Dörtyol Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine Meme kanseri ve Kanserli bir hastaların yaşamaları ile ilgili bir konferans verdi.
Dörtyol Sağlık Meslek Lisesi salonunda yapılan konferansa çok yoğun ilgi vardı. Bütün öğrencilerin pür dikkat kesilerek dinlediği konferans 2 bölümden oluştu. İlk bölümde Dr Aslan Meme kanseri hakkında güncel bilgiler doğrultusunda bilgiler verdi. Konferansın 2. bölümünde ise Meme kanserli hastaların karşılaştıkları sorunlar, sağlık çalışanlarının bu hastalara bakış açıları, bu sorunların çözümü konusunda bir sunum yaptı.
 
Dörtyol Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Nazan Solak bu seminer sonrası yaptığı konuşmada, konferanstan çok etkilendiğini, bu konferansın öğrenciler kadar öğretmenler için de yararlı olduğunu, öğrencilerin hastaları daha sağlıklı değerlendirmelerinde bu şekilde yararlı konferansların önemli olduğunu vurguladı. Çok Güzel bir hayat dersi aldıklarını ifade etti. Özellikle Doç.Dr. Ahmet ASLAN başta olmak üzere katkında bulunan bütün Özel İskenderun Gelişim Hastanesi çalışanlarına teşekkür etti.
 
Doçent Doktor Ahmet Aslan, Meme Kanseri hakkında güncel bilgiler doğrultusunda her ne kadar ülkemizde daha erken dönemde meme kanseri tanısı konulsa da, henüz istenen seviyeye ulaşmadığı, erken teşhis konulan hastaların hem daha uzun süre, daha sağlıklı yaşamakla kalmayıp daha küçük bir ameliyatla kendi memeleri ile birlikte yaşama devam etmekte olduklarını vurguladı.
Konferansta, Vaka örnek eşliğine ile meme kanseri en sık kitle olmak üzere meme kanseri bulguları, risk faktörleri, tanı araçları, ameliyat ve tedavi modaliteleri anlatıldı. Bütün öğrenci ve öğretmenleri en fazla etkileyen 2. bölümde kanserli bir hastanın günlüğü vardı. Kanserli bir hastanın ilk tanı konulduğu andan ölümüne kadar geçen süre içinde karşılaştığı sorunlar, sağlık çalışanları ve doktorların yaklaşımları, hissettikleri ve çözüm önerileri anlatıldı.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet