Skip Navigation Links

İSKENDERUN'DA BİYONİK KULAK AMELİYATI

Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ertap Akoğlu’nun gerçekleştirdiği ‘Koklear İmplantasyon’ ameliyatıyla, duymaya başladı.

İSKENDERUN'DA BİYONİK KULAK AMELİYATI

Sağlık   A+a-

Henüz beş yaşındaki Zemzem El Hasan, İskenderun Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ertap Akoğlu’nun gerçekleştirdiği ‘Koklear İmplantasyon’ ameliyatıyla, duymaya başladı.
Halk arasında biyonik kulak olarak bilinen ‘Koklear İmplantasyon’ ameliyatı hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Ertap Akoğlu, “Koklear implant, ağır işitme kayıpları için uyguladığımız bir ameliyat. Koklear implant ameliyat ile takılan bir iç parça ve ameliyat sonrası bir mıknatıs aracılığı ile iç parçaya tutturulan bir dış parçadan oluşur. Dış parçanın görevi; sesleri toplayıp, kodlayıp iç parçaya iletmek. İç parça da bu sesi işlemleyip, işitme sinirine elektrik sinyali olarak iletiyor. Daha sonra işitme gerçekleşiyor. Doğuştan işitme kaybı olan hastamıza da koklear implantasyon ameliyatını uyguladık. Çok sık gerçekleştirdiğimiz ve Türkiye’nin belirli bölgelerinde yapılan bu ameliyatı İskenderun Gelişim Hastanesi’nde gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz” diyerek, bu ameliyat için gerekli alt yapının sağlanmasına ve uzman personelin istihdam edilmesine katkıda bulunan Gelişim Hastanesi Yönetimi’ne teşekkürlerini sundu.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet