Skip Navigation Links

Enkaz kent Hatay'da umut ışıkları

Depremin vurduğu Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan TOKİ konutlarının yanan ışıkları vatandaşlara umut oldu.

Enkaz kent Hatay'da umut ışıkları

Gündem   A+a-

 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 il içinde en büyük yıkım Hatay'da meydana geldi. Antakya ilçesinde depremde hasar gören binlerce konut yıkılacakları günü beklerken, şehir adeta terk edilmiş bölgeyi andırıyor. Toplu Konut İdaresi tarafından 14 yıl önce Akasya Mahallesi'ne inşa edilen konutlar ise depremde hasar görmedi ve ilk günkü gibi ayakta duruyor. Depremin ardından normalleşme süreciyle birlikte TOKİ sakinleri de evlerinde tekrar ikamet etmeye başladı. Şehirde apartman olarak ışıkların yandığı sayılı konutlardan olan TOKİ'ler, adeta Antakyalılara umut oldu.
 
 
 “Zararımız olmadı depremde şükür”
 
 
TOKİ sakinlerinden Mehmet Bilger, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini dile getirerek, “Güzel yapmışlar, var olsun devletimiz ve Cumhurbaşkanımız. Memnunuz, çok sağlam bir bina. Bir zararımız olmadı depremde, şükür. Hafif çatlaklar var, onlar yapıldı” dedi.
 
 
Antakya'da sadece TOKİ konutlarının sağlam olduğunu söyleyen Fatma Avcıoğlu da, “Deprem olduğunda bu dairede değildik. Benim evim yıkıldı zaten biz yeni geldik buraya. Antakya'da sadece TOKİ konutları sağlam. Devletimizin yaptığı yerler. Sadece devletin yaptığı yerler ayakta onun dışında hiçbir yer ayakta değil. Antakya'da ev yok, sadece bu bölgelerde var. Burası sağlam olduğu için burayı tuttuk. Hiçbir çatlak yok, çok şükür. Asansörümüze kadar hepsi çalışıyor. 2 ay oldu buradayız, 6 bin lira kira veriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
Hayatın normale dönmeye başladığını belirten Hatice Bereket de, “TOKİ konutlarında oturuyoruz, 1.5 ay sonra tekrar geldik. Sağlam, bina ayakta. Gayet iyi bir şekilde oturuyoruz. Burada daha fazla oturan var diğer mahallelere göre. Burada yaşam yavaş yavaş normale dönüyor. İlk abimlerin yanına misafirliğe geldiğimde ilk defa çok korktuk. Ama çok şükür atlatıyorsun. Kısa sürede Antakya'mız toparlanacak diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
 
 

KAYNAK : İHA

 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet