Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emeklilere Bayram Müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması ve emeklilere bayram müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emeklilere Bayram Müjdesi

Gündem   A+a-

 Yeni dönemin ilk kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklamada emeklilere müjdeyi duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemin ilk kabine toplantısı sonrası flaş açıklamalarda bulundu. Emeklilerin maaş ve bayram ikramiyelerinin Kurban bayramı öncesi yatacağını bildiren Erdoğan, "Emeklilerimizin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini inşallah Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Asgari ücret tespit komisyonumuz da çalışmalarına başlıyor. Son olarak Kurban Bayramı ile ilgili özellikle turizm sektörümüzü hareketlendireceğine inandığım bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Bu sene Kurban Bayramımızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. İstişarelerimiz neticesinde 26 Haziran ve 27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Hafta sonları ile birlikte vatandaşlarımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır. Bu kararımızın da tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi." ifadelerini kullandı.
Erdoğan, enflasyon oranının mayıs ayında yüzde 40'ın altına gerileyerek yüzde 39,6 olarak gerçekleştiğini hatırlatarak, "Enflasyonu nasıl daha önce tek haneli rakamlara indirdiysek inşallah aynısını yine başaracağız. Savaştan ve terör örgütlerinin saldırılarından kaçarak ülkemize sığınan kardeşlerimizin güvenli, gönüllü ve onurlu bir şekilde dualarını da alarak anavatanlarına dönüşlerini de teşvik edeceğiz. Her ne suretle olursan olsun Türkiye'ye Boraltan Köprüsü faciası gibi 10 yıllar boyunca izi silinmeyecek yeni utançlar yaşatmayacağız. Bu meseleyi tarihimize, kültürümüze ve inanç değerlerimize yakışır biçimde suhuletle çözüme kavuşturacağız" dedi.

KAYNAK : Milliyet.com.tr

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar