Skip Navigation Links

TİP’ten Yargıtay’a Can Atalay çağrısı!

Avukat Özgür Urfa, cuma günü TBMM’de yapılacak yemin töreni öncesi,Can Atalay’ın derhal tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

TİP’ten Yargıtay’a Can Atalay çağrısı!

Gündem   A+a-

 Türkiye İşçi Partisi(TİP) Parti Meclisi(PM) Üyesi Avukat Özgür Urfa, cuma günü TBMM’de yapılacak yemin töreni öncesi, seçmenin iradesi gereği ve Anayasal hakkı uyarınca Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay’ın derhal tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.
Atalay’ın avukatları tarafından geçen hafta mazbatasını aldıktan sonra yargılandığı Gezi davasının dosyasının bulunduğu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına tahliye başvurusunda bulunulduğunu ve başvurunun Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 105. maddesi gereğince üç gün içerisinde sonuçlanması gerektiğini belirten Avukat Urfa, 6 gün geçmesine rağmen halen bir yanıt ya da bilgi alamadıklarını söyledi.
Hatay halkının iradesinin gasp edilmemesi için Atalay’ın, Cuma günkü yemin töreni öncesi tahliye edilmesini beklediklerini söyleyen Urfa, “Perşembe günü Hatay’dan mazbatası alındı ve aynı gün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına tahliye dilekçesi iletildi. Cuma günü de mazbatanın aslı iletildi. Ancak o günden beri bir karar verilmediği gibi bilgi de verilmiyor. Savcılığın bir görüş bildirerek ya da direkt olarak dosyayı Yargıtay’ın ilgili dairesine göndermesi, dairenin de karar vermesi gerekirdi” dedi.
 
Gezi direnişinin 10. Yıldönümü olduğunu hatırlatan Urfa, “Mahkemeleri bir kez daha uyarıyoruz, Can Atalay derhal tahliye edilmeli. Aksi durumda kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunu işlemiş olurlar. Bu suçu kamu görevlisi işlediğinde, 10 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Bir milletvekili 6 gündür Anayasa’ya aykırı şekilde tutuklu bulunuyor” derken, Atalay’ın Silivri’den çıkarıp meclise gönderilmesi gerektiğini ifade etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet