Skip Navigation Links

Hatay, yeniden ayağa kalkmayı bekliyor

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Hatay’da vatandaşlar, kenti ayağa kaldıracak olan projelerin hayata geçirilmesini bekliyor.

Hatay, yeniden ayağa kalkmayı bekliyor

Gündem   A+a-

 Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Hatay’da vatandaşlar, kenti ayağa kaldıracak olan projelerin hayata geçirilmesini bekliyor.
Çadırlara, konteynerlere hapsolan ve çalışacak iş bulamayan yüzbinlerce Hataylı vatandaş, kente istihdam oluşturacak projelerin acilen başlatılmasını beklerken, akıllara geçmiş dönemde verilen sözler geliyor. Başta İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş olmak üzere iş dünyası temsilcilerinin kentte iş hayatını canlandıracak çok sayıda projesi rafta hayata geçirilmeyi beklerken, Hataylı vatandaşlar, bu projelerin raflardan indirilerek bir an önce başlatılmasını ve kendilerine iş imkanı yaratılmasını istiyor.

VATANDAŞ İŞ DÜNYASINDAN DA KENTİN YÖNETİCİLERİNDEN DE ADIM BEKLİYOR

Yayladağı’nda Mehmet Alakuş öncülüğünde kurulacağı belirtilen projenin 2023 yılı yatırım programına alındığını belirten vatandaşlar, başta projenin banisi olan Mehmet Alakuş olmak üzere Hatay’ın tüm yöneticilerinden projeye sahip çıkmalarını istiyor. Konuyla ilgili başta Mehmet Alakuş olmak üzere tüm idari ve mülki amirleri göreve çağıran vatandaşlar; “Depremle yıkılan Hatay, yine Hataylılar eliyle ayağa kalkmayı bekliyor. Burada en büyük görev iş dünyasına ve sektör temsilcilerine düşmektedir. Bunun yanı sıra kentin idari ve mülki amirlerinin de iş dünyasına destek olması, işlerin hızlanmasını ve yaraların daha da çabuk sarılmasını sağlayacaktır. Çarkları döndürerek istihdam oluşturmak ve aileleri ayağa kaldırmak onların görevidir. Elbette fabrikalar yıkıldı, makineler kırıldı, binalar çöktü, ancak umutlar hep var olmalı. Antakya evini, arabasını değil, umudunu kaybederse asıl o zaman biter. Tam bu noktada umutları anka kuşu misali küllerinden yeniden doğurmak için iş dünyası temsilcilerinin, geçtiğimiz dönem verdikleri sözleri güncellemeleri, gözden geçirerek hayata geçirilmeye müsait olanların hayata geçirmeleri en önemli mevzu. Türkiye’nin en ekonomik sanayi bölgesi diye kamuoyuna tanıtılan, ancak daha sonra rafa kaldırılan Yayladağı Şenköy Bölgesi’nde yapılacağı söylenen tesis, hazır 2023 yatırım programına alınmışken, bir an önce hayata geçirilmelidir. Başta projeyi duyuran Mehmet Alakuş olmak üzere bu projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayabilecek kentimizin tüm idari ve mülki amirlerini göreve davet ediyor, bu tarihi sorumluluğu bir an önce hayata geçirerek Hatay’ı ayağa kaldırmalarını bekliyoruz” dediler.
Hataylı vatandaşlar, Mehmet Alakuş’tan ve Hatay’ın koordinatör valisi olmak üzere belediye başkanları ve iş dünyasının temsilcilerinden projeye sahip çıkmalarını ve bir an önce hayata geçirmelerini istiyor.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet