Skip Navigation Links

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti!

Çadır satışı sonrası çok eleştirilmişti...

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti!

Gündem   A+a-

  Deprem sürecinde Kızılay'ın çadır satışı günlerce konuşulmuş, Kerem Kınık sosyal medya ve kamuoyunda tartışılmıştı. Bugün, Kınık'ın Kızılay Genel Başkanlığından istifa ettiği duyuruldu. Kızılay Yönetim Kurulu olağanüstü toplanarak oy birliğiyle genel kurula gitme kararı aldı. Öte yandan Kınık istifasının ardından sosyal medyadan paylaşım yaptı. Kızılay, başkanlığa Olağanüstü Genel Kurula kadar Birinci Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’ın vekalet edeceğini açıkladı.
 
Son dakika haberi: 6 Şubat depreminin ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık en çok tartışılan isim olmuştu. Depremde Ahbap Derneği'ne çadır satışıyla gündem olan Kınık'a siyasilerden de peş peşe tepkiler gelmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından Kerem Kınık, Türk Kızılay Genel Başkanlığından istifa etti. Yönetim kurulu olağanüstü toplanarak genel kurula gitme kararı aldı.
İLK PAYLAŞIMINI YAPTI
Kınık, istifasının ardından sosyal medyadaki kişisel bilgiler kısmını 'Kızılay gönüllüsü' olarak değiştirdi. İlk paylaşımını da yapan Kınık, "Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla! Bana tarafından yardım edici bir güç ver! İsra 80" ifadelerine yer verdi.
KIZILAY'DAN AÇIKLAMA
Kızılay’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Türkiye Kızılay Derneği Yönetim Kurulu, 12 Mayıs tarihinde yapmış olduğu olağanüstü toplantıda oy birliği ile Olağanüstü Genel Kurula gitme kararı almıştır. 2016 yılından bugüne genel başkanlığımızı yürütmekte olan Dr. Kerem Kınık’ın talebi ile alınan bu karar çerçevesinde Olağanüstü Genel Kurula kadar tüzüğümüz gereği Birinci Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na vekalet edecektir" ifadelerine yer verildi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet