Skip Navigation Links

2013 yılından iyimseriz yüzde 20 büyüme bekliyoruz

Albaraka Türk Katılım Bankası Kurumsal Müdürü Hüseyin Tunç, ekonomide alın terinden akıl terine geçmemiz gerektiğini belirtti.

Gündem   A+a-


 
Albaraka Türk Katılım Bankası Kurumsal Müdürü Hüseyin Tunç, ekonomide alın terinden akıl terine geçmemiz gerektiğini belirtti.
Tunç, İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında,2013 yılına iyimser bir şekilde baktıklarını söyledi.
Tunç, Türkiye'de faizsiz bankacılık alanındaki finansal kuruluşların ilki ve öncüsü olduklarını belirterek,”Türkiye genelinde 137 şubemiz var.2013 yılında 20 şube daha açmak isitiyoruz. Türkiye genelinde 3500 çalışanımız var.2013 yılında yüzde 20 büyüme hedefimiz var.2012 yılı içerisinde 6 milyar dolar tasarruf fonuna ulaştık. Bu rakamı yeni yılda arttırma hedefindeyiz” dedi.
Tunç,”firmalar, firmaları yöneten kişiler kendini yenilemek zorundadır. Bilimi tekniği iyi kullanmalıdır. Son yıllarda bilişime ayrılan paylarda artış yaşanıyor. Örneğin yıllık 15 milyon dolar kar etmiş bir kuruluş gelecek yıl 10 milyon dolar yeni teknolojiye pay ayırıyor. Bu da sağlıklı bir büyüme olmuyor” şeklinde konuştu.
Katılım Bankacılığına ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Tunç, şöyle konuştu:
“Türkiye’de dört adet katılım bankası var. İnsanlar katılım bankası ile bireysel finansman, kurumsal finansman, finansal kiralama ve proje bazında kâr zarar ortaklığı gibi hizmetlerle krizlerden etkilenme riski yaşamıyor. Kar-zarar paylaşımı ekonomideki iniş çıkışlara karşı sigorta görevi görüyor. “
-Banka Müdürü Tunç 3.kitabını yazdı –
Tunç, boş zamanlarında kitap yazdığını belirterek,”İlk kitabım “Biz Aslında Neyiz” tür olarak deneme, ikinci kitabım “Katılım Bankacılığı, Teorisi Felsefesi ve Türkiye Uygulaması” ise teknik bir kitaptır.3.kitabımı ise roman olan “Kayıp Renk” adlı kitaptır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Tuınç, son kitabını gazetecilere hediye etti.
 
 
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet