Skip Navigation Links

Hatay’ın sorunlarını çözerse “Mehmet Sorar” çözer

BU “MEMLEKET” BİZİM

Hatay’ın sorunlarını çözerse “Mehmet Sorar” çözer

Politika   A+a-

 Genel Başkanlığını Muharrem İnce’nin yaptığı Memleket Partisi’nin Hatay Milletvekili adayı Mehmet Sorar, Hatay’ın sorunlarını en iyi bilen ve bu sorunlara en uygun çözümleri yıllardır yaşayarak deneyimleyen isimlerin başında gelerek Hatay halkının güvenini kazandı.
Seçim çalışmaları kapsamında çalmadık kapı bırakmayan Sorar, geçmişin karanlığına gömülen Türkiye’nin aydınlık günlere Memleket Partisi iktidarında ve Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında ulaşacağını kaydeden Sorar, Memleket Partisi iktidarında memleketin kalkınacağını kaydetti.
BU “MEMLEKET” BİZİM
Türkiye’nin tüm sorunlarına uygun çözümlerin Memleket Partisi kadrolarında mevcut olduğunu kaydeden Sorar, başta uzmanlık alanı olan sağlık sektörü olmak üzere eğitim, turizm, çalışma hayatına dair tüm sorunların çözümünün sağlanacağını belirtti.
“EN BÜYÜK REFORM BEYİN GÖÇÜNÜ ÖNLEYEBİLMEK”
Milletvekili adayı Sorar yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin sağlık alanındaki başarısı tabi ki de yetişmiş liyakat sahibi bu ülkenin evlatları olan yetenekli bilim insanları yani hekimlerimiz sayesindedir. Dolayısıyla bu konuda yapılacak en büyük reform beyin göçünü önleyebilmek ve bu yetişmiş insanlarımıza gereken hassasiyeti ve değeri göstermek olmalı. Liyakat ve bilimin ışığında ilerledikçe en belirgin reformlar kendini gerçekleştirecektir. Vekil olursam tüm gelirimi şehit çocukları başta olmak üzere depremzede çocuklar için kullanacağım, tek kuruşuna dokunmayacağım.
“AFET PLANI ÜZERİNDE DURACAĞIZ”
MP’li Sorar yaptığı açıklamada, “Afetlerin zararlarını azaltmada, afet sonrası yara sarma politikalarının ötesine geçecek, önceden alınacak önlemlerin büyük öneme sahip olduğu bilinciyle yola çıkacağız. Sistemli risk azaltma programı geliştirilmesi ve eyleme geçilmesinin, tüm ülke genelinde önemli bir zorunluluk olduğu bilinciyle hareket edeceğiz. Acil durum planlaması ile kişi ve malları doğal ve insan kaynaklı felaketlerin risklerinden korumak ve bunlarla baş edebilmek için bir afet yönetimi politikası ve programı geliştirerek, uygulanma sürecini tanımlayacağız. Afet politikamız, can ve mal varlığının kaybedilmesi olasılığını, afet öncesinde çok yönlü önlemlerle hafifletme çabaları ile bir özel planlama kapsam ve yöntemi içeren sakınım planlaması prensibine dayanmaktadır. Öncelikle mevzuatımızı bu yönde geliştirecek ve bir doğal afet yasası ile tanımlayacağız. Bu yasanın uygulama esaslarını sakınım planlaması yönetmeliği ile belirleyeceğiz. Yerel ortamda bu bilgiyi herkesin erişimine açık tutacak, imar planlarını bu verilere göre gözden geçireceğiz.
“NE CUMHUR NE MİLLET TEK YOL MEMLEKET”
Zemin koşullarının ötesine geçerek, açık alan yetersizlik riskleri, yapı stoku ve altyapı kaybı riskleri, yönetsel yetersizlikler, vb. risk sektörleri altında; noktasal büyük ölçekli yatırım kararları, yapı ve nüfus yoğunlukları, üretim faaliyetlerinde kullanılan tehlikeli ve zararlı maddeler işleyen sanayi birimleri, vb. risk kategorilerini tanımlayacağız. Yoksulluk, hızlı nüfus artışı, riskli bölgelerde hızlı-denetimsiz sanayileşme/yerleşme/yapılaşma, ormanların ve çevrenin tahribi/yanlış kullanımı, bilgisizlik, eğitim eksikliği, toplumun koruyucu/önleyici önlemler düzeyi vb. risk sektör ve kategorilerine önem vereceğiz. Hastane, okul ve diğer kamu binalarımızı dayanıklı hale getireceğiz. Yerel yönetimlerle iş birliği halinde tüm yapıları gözden geçirip doğal afet açısından en riskli yerlerden başlayarak kentsel dönüşüm programlarını ivedi başlatacağız. Yapı ölçeğinde riskler için yapı güçlendirme yönetmeliği hazırlayacak, konutlara güçlendirme kredileri sağlayacağız. Afetler politikasının ulusal savunma gibi bir özellik taşıdığını gözeterek, Ulusal Platformu, yalnız yönetim birimleri ile değil, ilgili STK temsilcileri ve üniversite ve araştırma kuruluşlarının temsilcileriyle oluşturup, bu kuruluşa siyaset üstü bir çalışma yeteneği kazandıracağız. Bu çerçevede yapı denetimi ve deprem sigortası işleyişlerinin de etkili birer risk azaltma mekanizması kimliği ve işleyiş etkinliği kazanmalarını sağlayacağız. AFAD saha çalışanlarını ve akredite edilmiş gönüllü arama kurtarma ekip sayısını artıracağız. Depremde yakınlarını kaybetmiş biri olarak buradaki acıları el birliğiyle saracağız. Ne Cumhur ne Millet Tek yol MEMLEKET“ dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet