Skip Navigation Links

Bugünümüz, Yarınımız Olan Gençlerimiz İçin El Ele Verdik

“Nitelikli Yükseköğretim İçin Üniversite – Kamu – Hatay Elele Çalıştayı” Konferansı gerçekleştirildi.

Dünya   A+a-

konferans büyük.jpg" alt="" />
 
  Bugünümüz, Yarınımız Olan Gençlerimiz İçin El Ele Verdik
 
  “Nitelikli Yükseköğretim İçin Üniversite – Kamu – Hatay Elele Çalıştayı” Konferansı Üniversitemiz Atatürk Konferans Salonu’nda geniş bir katılımcı eşliğinde gerçekleştirildi.
 
  Konferansa Vali Yardımcısı Ali Arslantaş, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Serinyol Jandarma Komutanı Mustafa Emrah Özkan, Serinyol Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürü Kansu Ürgen, Yeşilay Hatay İl Başkanı Hidayet Şişkin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Eğitim Uzmanı Mehmet Gökhan Bulut, apart ve iş yeri sahipleri, Akademisyenler ve öğrenciler katıldılar.
 
  Konuşmasına ilerlemiş ülkeler seviyesine erişme ve hatta onları geçme gayreti içinde olan ülkemizin üzerine düşmesi gereken en önemli dayanağı gençlerdir, diyerek başlayan Rektörümüz Hüsnü Salih Güder, “Ulu Önder Atatürk’ün ülkenin bağımsızlığın ve cumhuriyetin korunması yönünde emanetçi olarak gördüğü Türk gençliğini her türlü bilgi ve beceriyle donatmanın yanında onların sosyo-kültürel yaşamlarını da ruh ve beden sağlığı içerisinde sürdürebilecekleri standartlara kavuşturmamız gerek kamunun gerekse özel sektörün üzerinde önemle durması gereken konulardan birisidir.
 
   
 
  Mustafa Kemal Üniversitesi olarak geleceğin nitelikli insan kaynaklarını yetiştirmek için bütün imkân ve olanaklarımızı seferber ederek, Öğrencilerimizin Yükseköğretim faaliyetlerini yürüteceği ortamların fiziksel niteliği yanında ruh ve beden sağlığını da dikkate alarak onların sosyo-kültürel yapılarını korumaya çalışmaktayız.
 
  Bu hassasiyetle, nitelikli yükseköğretim ve yaşam için, bütün paydaşlarımız ve alanında uzman kişi ve birimler tarafından kampüs dışı yaşam alanlarının koşullarını masaya yatırarak olumlu-olumsuz durumların tespit edilerek, öğrencilerimizin sosyo-kültürel ihtiyaç ve beklentilerine yönelik taleplerini belirlemek ve öğrencilerimizin kampüs çevresinde ahlaki ve sağlık yönünden olumsuz durumlarla karşı karşıya gelmelerine mani olmak adına ‘Nitelikli Yükseköğretim İçin Üniversite-Kamu-Hatay El Ele Çalıştayı’nı düzenlemekteyiz.” dedi.
 
  Genel Sekreter Doç. Dr. Hüseyin Korkmaz’ın başkanlığında iki oturum şeklinde gerçekleştirilen programda 18 yaş öncesi öğrencilerin sosyo-ekonomik-kültürel yaşantılarının yükseköğretime yansıması hakkında bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Klinik Psikoloğu Feride Altay, İnsan hangi yaşta olursa olsun ilgi ve sevgi görmek adına zaman zaman farklı davranışlar göstermektedir. Hatta ilgi ve sevgi görmek adına yanlış arkadaşlıklar yapmakta, yanlış topluluklara girmektedir. Sağlıklı ailelerde gösterilen ilgi ve sevgi gençlerimizin aile içinde büyümelerini, aile toplumsal değer ve yargılarına özen göstermelerini ve aynı şekilde ilerleyen yaşlarında kendi ailelerini kurduklarında da benzer sağlıklı yapıyı oluşturmalarını sağlamaktadır. Toplumsal olarak takdir duygularımızı ifade etmenin yanı sıra daha çok eleştirel anlamda yaklaşan bir toplumuz. Oysaki çocuklarımızı yetiştirirken hatalardan çok olumlu yönlerine odaklanmak çocukların olumlu yönlerini geliştirmelerinde olumlu bir adım olacaktır. Çocuklarımızı sağlıklı ve mutlu ailelerde yetiştirmek ana hedefimiz olmalıdır. Şunu bilmeliyiz ki mükemmel aileler mükemmel çocuk yetiştirmez. Sağlıklı ve mutlu aileler, sağlıklı ve mutlu çocuk yetiştirir diyerek sözlerini tamamladı.
 
  Yükseköğretim yaşındaki öğrencilerin psikolojik yapıları hakkında konuşma yapan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uzmanı Psikolog Billur Çelik, “Gelişim sadece biyolojik yapıdan değil sosyo-ekonomik koşullardan etkileniyor. Üniversite öğrencilerinin genel sorunlarını genelde duygusal, akademik, ailesel, ekonomik, kişilerarası ilişkiler ve gelecek kaygısı oluşturmaktadır. Öğrencilerin sorun aşamasında değişimine olanak sağlayan ortam oluşturmak ve sosyal imkânlar sağlayarak sorun durumunun üstesinden gelmesine yardımcı olmakta bizim yapabileceklerimizdir.” dedi.
 
  Yükseköğretim yaşına gelmiş öğrencilerin sosyal, kültürel ve spor açısından ihtiyaçları hakkında katılımcıları bilgilendiren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Eğitim Uzmanı Mehmet Gökhan Bulut, üniversite öğrencilerimiz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz spor tesisleri içerisinde basketbol, hentbol, voleybol gibi spor aktivitelerine katılabilir. Ayrıca Gençlik merkezinde 2013 yılı içerisinde açılacak olan tiyatro, gitar ve bando kurslarına katılarak sosyal açıdan kendilerini geliştirebileceklerini belirtti. Bulut, Müdürlük bünyesinde 2013 yılında açacakları hakemlik ve antrenörlük kurslarına üniversitede daha çok tanıtımını yaparak katılımcı sayısını arttırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
 
   Güvenli gıda, hijyen ve çevre sağlığı konusunda konuşma yapan Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emir Ayşe Özer, “ Günümüzde yetersiz ve dengesiz beslenme hem ülkemizde hem de dünyada önemli bir sorun olarak önümüze çıkmaktadır. Yetersiz beslenme sonucu günümüzde özellikle obezite ve diyabet önde olmak üzere kardiyobasküler hastalıklar, hipertansiyon, alerjik hastalıklar, osteoporoz gibi birçok kronik hastalığın önlenmesinde de beslenmenin önemli bir anahtar rol aldığı bilinmektedir. Beslenme toplumun her kesimi için önemli olmakla birlikte üniversite gençliği açısından da ayrıca bir öneme sahiptir. Değişen beslenme alışkanlıkları öğrencinin zihinsel oluşumunu ilgilendirdiği gibi okul performansını da dolaylı olarak etkileyebilmektedir. Toplumların sosyal, kültürel farklılıkları beslenme alışkanlıklarının da zamanla değişmesine neden olmuştur. Sağlıklı olmanın temel koşullarının başında yeterli ve dengeli beslenme gelmektedir.” dedi.
 
  Zararlı madde bağımlılığı konusunda öğrencileri bilgilendiren Yeşilay Hatay İl Başkanı Hidayet Şişkin, “Adı ne olursa olsun insanın ruh ve beden sağlığına zarar veren her alışkanlık zararlıdır. Mutsuz, bilgisiz, kötü arkadaşı olan, grup baskısı, aşağılık korkusu olan insan bağımlı olur. Zararlı alışkanlıklar kütüphanelerde, sınıflarda edinilmez. Zararlı alışkanlıklar sokaklarda edinilir. Milli kültürden uzaklaşmak, ahlaki değerlerin zayıflaması, uyuşturucu kültürünün benimsenmesi, parçalanmış aileler, sevgiden, ilgiden, şefkatten mahzun kalma ve işsizlik zararlı alışkanlıkların başlıca en önemli sebepleridir. Yasadışı madde kullanımının hedefi gençliktir. Daha aydınlık daha güzel bir gelecek için gençlerimizin sağlıklı yetişmesi gerekir. Unutmayın bağımlılık yapan maddeler sağlığı bozar, özgürlüğü çalar, ölüme neden olurlar” diye konuştu.
 
  Üniversitemiz ve çevresinde öğrencilerin katılabileceği suçlar ve bu suçlara karşı alınabilecek tedbirler hakkında katılımcıları bilgilendiren Serinyol Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Emrah Özkan, Üniversitemiz kampüsü ve çevresinde bulunan işletmelere uygulanan denetimlerden ve alınan güvenlik önlemlerinden söz etti.
 
  Serinyol Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürü Kansu Ürgen, Serinyol Belediyesi ve Üniversitemize yönelik yapılan hizmetlerden, çevre düzenlemelerinden ve sosyal yaşam alanları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
 
  Konferansta konuşma yapan Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanı Şahmaz Başkaya, üniversitemiz öğrencilerinin görüş, öneri ve dileklerini dile getirerek çözüm getirilmesini istedi.
 
  Çalıştay, kampüs çevresinde yer alan apart ve işyeri sahiplerinin görüş ve önerilerini sunmaları, soru-cevap bölümü ve tüm katılımcıların temsilcileriyle mutabakat metninin imzalanması ile toplu fotoğraf çekiminin ardından tüm konukların katılımıyla Ziraat Fakültemiz Merkezi Yemekhanesi’ nde gerçekleştirilen yemekle sona erdi.
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet