Skip Navigation Links

İSKENDERUN’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA İLERLİYOR

4 NOKTADA YAPILACAK HASTANELERİN YATAK SAYISI 1300 OLACAK!

İSKENDERUN’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA İLERLİYOR

Gündem   A+a-

 İskenderun’da inşa edilecek 3 bin 121 kalıcı konutun temeli atılmasıyla başlayan çalışmalar hızla devam ediyor. Konutlar sağlam temel üzerine yapılırken, 8 ayda bitirileceği bildirildi. Aynı yerde yapılan İskenderun 600 yataklı yeni devlet hastanesi inşaatına başlanırken, 200 yataklı acil durum hastanesi de 1.5 ay içerisinde bitirilecek.
 
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, “Eski SSK hastanesi A Blok’ta 100 yataklı hastane ve B Blok’ta da 300 yataklı hastane olmak üzere yatak sayısı toplamda 1300 olacak. Hayırlı olsun” dedi.
 
Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük zarar gören Hatay’da afetzedeler için TOKİ konutlarının temelleri İskenderun Gültepe ile Cebike Mahalleleri arasına yapılmaya başlandı. Bölgede daha önce de TOKİ tarafından konutlar yapılırken, depremde hiç hasar görmedi.
Aynı sert zemin üzerine yeni devlet hastanesi de yapılıyor. AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Özer, Milletvekili Adayı Filiz Özçörekçi, Meclis Üyesi Bestami Bilgili, Azganlık eski belediye başkanı Halil Demir, SKM Sorumlusu Mehmet Kesik’in de katıldığı programda, çalışmalar hakkında ilgili kurumlardan bilgi alındı.
 
Milletvekili Özel, “Burada zemin çok sert. Toprak ne kadar izin veriyorsa o yükseklikte konut üretiyoruz. Çalışmalar hızla ilerliyor, hem deprem konutları hem de yeni devlet hastanesinin yapımı hızla sürüyor. Otoban bağlantılarının yapılmasıyla yeni İskenderun daha güzel daha güvenli hale gelecek. Yüklenicilere 8 ay gibi bir süre verildi ve inşaatların bu sürede tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.
 
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, “Devlet ve Millet olarak inşallah el birliğiyle bu zor günleri de geride bırakarak şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız” dedi.
 
Başkan Tosyalı, “İnşaa çalışmaları hızla devam hastanede 3. Basamak sağlık hizmeti verilecek olup 154 yoğun bakım, 27 ameliyathane, 113 poliklinik, onkoloji merkezi ve kalp damar hastalıkları merkezi bulunacak” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet