Skip Navigation Links

Fizikçi profesör ve öğrencileri, Hatay’a kütüphane ile oyun sınıfı kuracak

Fizikçi profesör ve öğrencileri, Hatay’a kütüphane ile oyun sınıfı kuracak

Fizikçi profesör ve öğrencileri, Hatay’a kütüphane ile oyun sınıfı kuracak

Gündem   A+a-

  Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA)-AKSARAY Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görevli Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ve üniversite öğrencileri, depremden etkilenen Hatay’daki öğrencilere kütüphane kurmak için kampanya başlattı. Prof. Dr. Yılmaz, “Orayı unutmamak ve gündem de tutmak istiyoruz. Deprem bölgesindeki okullar için topluma hizmet uygulaması dersi için yaklaşık 40 öğrenciden yarısını kütüphane projesi, diğer yarısını ise anaokulu çağında çocuklarımızda, depremde ruh ve beden sağlığı açısından sıkıntılar yaşadıkları için tekrardan toplumu adapte olması için bir oyun sınıfı kuracağız” dedi.
Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitim Bölümü öğretim üyesi Prof Dr. Süleyman Yılmaz, üniversitede öğrenim gören öğretmen adaylarıyla birlikte 06 Şubat'ta meydana gelen depremde en çok etkilenen Hatay'da kütüphane kurmayı planlıyor. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında kütüphanenin kurulacağını belirten Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, ''Bu tür sosyal sorumluluk projeleri öğretmenlerin topluma karşı ödevlerini yerine getirmesi adına önemli bir faktördür. Daha önce dezavantajlı 10 köy okuluna kütüphane, 3 okula fen laboratuvarı ve 3 okula da sanat atölyesi kurduk. Yeni projelerimizi ise deprem bölgesinde gerçekleştireceğiz. Bizim için önemli bir proje olacak " dedi.
40 ÖĞRENCİMİZ PROJEDE GÖREV ALACAK
40 öğrenciyle projenin gerçekleşeceğini ifade eden Yılmaz, " Orayı unutmamak ve gündem de tutmak istiyoruz. Deprem bölgesindeki okullar için ‘Topluma hizmet uygulaması dersi’ kapsamında yaklaşık 20 öğrencimizi kütüphane projesinde, 20 öğrencimizi de anaokulu kurulumunda olmak üzere 40 öğrencimizi görevlendiriyoruz. Anaokulunda amaç çocuklarımızda depremde ruh ve beden sağlığı açışındın yaşadıkları sıkıntıları atlatmalarına yardımcı olmak ve tekrardan toplumu adapte olmalarını sağlamaktır. Buna yönelik bir oyun sınıfı kuracağız” diye konuştu.(DHA)
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet