Skip Navigation Links

Hedeflerinize Ulaşmak İçin Okuyun

Kitap Okuma Şenliği’nde öğrencilere kitap okuyan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek: Okunan her kitap insana mutlaka bir değer katar

Dünya   A+a-


 
 
Kitap Okuma Şenliği’nde öğrencilere kitap okuyan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek: Okunan her kitap insana mutlaka bir değer katar
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Özel Atalar İlkokulu ve Ortaokulu Kütüphanecilik Kulübünün düzenlediği ‘Kitap Okuma Şenliği’ne katıldı.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, ‘Kitap Okuma Şenliği’nde, öğrencilere Louis Pasteur’un hayatını anlatan Kendine İnanmanın Önemi adlı kitabı okudu.
Özel Atalar Koleji’nde düzenlenen ‘Kitap Okuma Şenliği’ne, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Özel Atalar Koleji kurucuları Nuri Üysen ve Hasan Bahtiyar, Özel Atalar İlköğretim Okulu Müdürü Erkan Karaca, Kültür Müdürü Jale Doğan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Öğrencilere kendini tanıtarak sözlerine başlayan İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, daha iyi ve daha çağdaş bir İskenderun için çalışmalar yapıldığını belirtti.
Öğrencilere “Sizler yarınlarımızsınız” diye seslenen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yarın sizler İskenderun’da yaşayacaksınız. Sizlere daha yaşanabilir bir İskenderun şartları sağlayabilmek için çalışıyoruz. İskenderun’un havasının daha temiz olması, sineksiz, haşeretsiz temiz bir çevre olması, yağmur yağdığında sel oluşmaması, musluktan akan suyun rahat rahat içilebilmesi, güzel yollarda yürünebilmesi, denizden daha iyi yararlanabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. İskenderun deniz kenti. Siz sandalla gezmek istemez misiniz? Denizde olta atıp balık tutmak istemez misiniz? Şimdi iskele yapıyoruz siz orada oltayla balık tutacaksınız. Aileniz denizde sandalla kürek çekecek, denizden yararlanacaksınız. Belediye olarak size daha iyi şartları sağlayabilmek için elimizden geleni yapıyoruz.”
Öğrencilerin aldığı eğitimlerle her birinin ileride meslek sahibi olacaklarını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, eğitimin çok önemli olduğunun altını çizdi.
Eğitimin en önemli parçasının okumak olduğunu vurgulayarak, ders kitaplarının yanı sıra hikaye ve roman türü kitapların da okunması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Hayatınızı planlamayı, hedeflerinize ulaşmayı, dünyayı tanımayı, öğrenmeyi ancak kitap okuyarak sağlayabilirsiniz. Hayatınızı romanlarla, değişik kitaplar okuyarak yönlendirebilirsiniz. Okuduğum hikaye beni çok duygulandırmıştı. Sizin gibi bu sıralarda otururken doktor olmaya karar vermiştim. İnsanlara çok yararlı hizmetler yapmaya çalıştık ve yaptık. İşte okumanın önemi burada.”
Öğrencilere, Louis Pasteur’un hayatını anlatan Kendine İnanmanın Önemi adlı kitabı okuyan ve kitap bitiminde sorular da soran Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, her hikaye, romanın insana bir şeyler verdiğini söyledi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İnandığımız şey üzerinde pes etmeden, kendimize inanç ve güvencimizi kaybetmeden hayatımıza devam etmeliyiz. Hep birlikte elele olacağız, dünyayı birleştireceğiz, kendimize inanacağız, güveneceğiz ama mutlaka kitap okumalıyız. Her okunan şey insana mutlaka bir değer katar, yönünü çizdirir, hayata hazırlar” dedi ve insanlar birleşince dünyanın birleştiğini anlatan bir anekdotla sözlerini tamamladı.
Yaptığı açıklamada, ‘Kitap Okuma Şenliği’nin, günümüz teknolojisinin ekrana kitlemesi sonucu okumaktan uzaklaşan çocukların, kitap okuma etkinliklerini arttırmak ve kitaba zaman ayırmalarını sağlamak amacıyla düzenlendiğini ifade eden Okulun Kültür Müdürü Jale Doğan, topluma örnek olmuş kişiler ile öğrencileri buluşturarak onlardan hem edebi bir metin hikayeleri, hem de örnek hayat hikayelerini dinlemek ve kendilerine göre sonuçlar çıkarmalarının amaçlandığını belirtti.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e ‘Kitap Okuma Şenliği’ne katılımından dolayı teşekkür edildi.
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet