Skip Navigation Links

Hatay'ın En Genç Milletvekili Aday Adayı Tamer Bağlan

Chp'den Arsuz'lu Bir Aday Adayı

Hatay'ın En Genç Milletvekili Aday Adayı Tamer Bağlan

Gündem   A+a-

 İstanbul Bilgi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisi Tamer Bağlan, CHP'den Hatay Milletvekilliğine Aday Adayı oldu.
İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasında da aktif rol alan Arsuz'lu Tamer Bağlan'ın, depremin ilk gününden bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedelere yardım organizasyonunda da büyük emekleri söz konusu.
 
Tamer Bağlan Kimdir?
 
1998 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde doğdum. Gazi Mustafa Kemal’in gururla adını gönüllere yazdırdığı ve iki büyük eserinden bir tanesi olan Cumhuriyet Halk Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi Arsuz Belediye Meclis Üyesi dedem Yusuf Bağlan vasıtası ile tanıştım. Çocukluğumdan beri adını duyarak, bayrağını görerek büyüdüğüm Cumhuriyet Halk Partisi’ne attığım ilk adım 10 yaşımda oldu.
2013 yılında sadece bir park uğruna değil demokrasimiz uğruna mücadeleler verdiğimiz Gezi Parkı davamızda ülkenin sadece kağıt üzerinde Cumhurbaşkanı olan şahıs tarafından “Evinize dönün” çağrıları yapılırken, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu “Gençlerin de talepleri var, onlara da saygı göstereceğiz” diyerek hak, özgürlük ve demokrasiyi Türkiye Cumhuriyeti’ne hatırlatması, taşıdığı görevin sorumluluğunu kurtuluşun meşalesini yakan Gazi gibi gençlerin yanında olduğunu göstererek bir nesli ve beni yanına alarak taşıdığımız meşaleyi ateşlememize öncü olmuştur.
Eğitim ve öğretim hayatıma ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü ile başladım ve İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümü ile devam etmekteyim. 2022 Kasım ayından itibaren MediaMarkt genel müdürlüğünde satın alma departmanında çalışmaktayım.
2019 senesi yerel seçimler sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tarafından Seçim Koordinasyon Merkezi’nde seçim çalışmalarının ilk gününden son gününe kadar çalışmalarımı yürüttüm. Ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilik sürecimde 2021-2022 tarihleri arasında Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanlığı görevimi sürdürdüm. Bu süre zarfı içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Grup Başkanvekili Sayın Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Sayın Zeynel Emre, Kadın Kolları Genel Başkanı Sayın Aylin Nazlıaka, Gençlik Kolları Genel Başkanı Sayın Gençosman Killik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu; İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener; Deva Partisi Genel Başkanı Sayın Ali Babacan ve Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Başkanı Sayın Abdülkadir Karaduman ile görüşmeler gerçekleştirdik, kendilerini üniversite gençleri ile buluşturarak, gençlerin siyasette yer almasına öncülük ettik.
Devam eden görev sürecimin 2021 senesinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Kulüpler Kurulu Başkanı seçildim ve görevime halen devam etmekteyim. Akabinde Gaziosmanpaşa “GOP Bülteni” içerisinde köşe yazarlığına başladım. 2022 senesinden itibaren Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Siyasal Söylem Komisyonu’nda, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Üniversiteliler Komisyonu’nda ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde yürütme kurulu üyesi olarak görev almaktayım.
 
Bu çalışmalarımın yanı sıra doğup büyüdüğüm memleketim Hatay’da yaşanan deprem felaketinin ilk gününden beri hem bir depremzede hem de bir gönüllü olarak oradaydım. İlk altı gün belediyelerimiz ile koordineli bir şekilde çalışarak enkaz çalışmalarına katıldım. Altıncı günün sonundan itibaren yaklaşık 2 hafta kadar Arsuz Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekilleri ile koordineli bir şekilde çalışarak Cumhuriyet Halk Partisi’ne ait üç deponun tasnifini, dağıtımını ve saha koordinatörlüğünü gerçekleştirdim. Sürecin devamında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde İstanbul Gönüllüleri Sorumlu Koordinatörü olarak görevime devam ettim.
Deprem süreci öncesinde İskenderun ve Arsuz ilçelerinde partimiz adına saha çalışmaları gerçekleştirdim. Bunun yanı sıra depremin ilk anından itibaren enkaz çalışmalarına dahil oldum. Enkaz çalışmalarından yaklaşık 10 gün sonra depremzede hemşerilerime destek olmak adına erzak dağıtımında görev aldım. Sahada bulunduğum süre zarfında yaklaşık 107.000 haneye, 482.000 vatandaşa birebir temasta bulundum. Bu noktada hemşerilerimiz ile kuvvetli bir bağ kurdum. Bu bağa istinaden genç bir vekil istediklerini dile getirmelerinden, saha çalışmalarımda gerçekleştirdiğim iletişimden ve Cumhuriyetimizin 100. yılında partimizin gençlere de söz vereceğini ve genç kotasını uygulayacağına olan inancımdan ötürü aday adaylığı başvurusunda bulundum.
Aday adaylığı başvurumu yaptıktan hemen sonra sosyal mecralardan yaptığım paylaşımların akabinde, aldığım reaksiyonları da göz önünde bulundurduğumda sayısızca destek, tebrik mesajları ve telefonlar aldım. Bu süreç içerisinde Hatay’ın Cumhuriyet Halk Partili ilçelerinin yanı sıra AKP’nin çoğunlukta olduğu ilçelerden de destek almaya devam etmekteyim.
 
Cumhuriyetimizin 100. Yılında Cumhuriyetin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nden Hatay Milletvekili aday adayı olmaktan onur duyarım.
 
Tamer BAĞLAN
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet