Skip Navigation Links

Reyhanlı'da Cemil Meriç Anadolu Lisesi Açıldı

Reyhanlı'da Cemil Meriç Anadolu Lisesinin Açılışını Adalet Bakanı Yaptı

Dünya   A+a-

Reyhanlı'da Cemil Meriç Anadolu Lisesinin Açılışını Adalet BakanıYaptı
Reyhanlılı araştırmacı, düşünür, yazar Cemil Meriç’in adına Reyhanlı ilçesinde yaptırılan 16 derslikli Cemil Meriç Anadolu Lisesi’nin açılışı, Adalet Bakanı Sadullah Eegin’in de katıldığı törenle gerçekleştirildi.
Törene Adalet Bakanı Ergin’in yanı sıra Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Cemil Meriç’in kızı Prof.Dr.Ümit Meriç, Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, İlçe Kaymakamı Dr.Yusuf Güler, Reyhanlı Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Şanverdi Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. H. Salih Güder, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Başoğlu, İlçe Kaymakamları, , il müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin törende yaptığı konuşmada; “Bu coğrafyada doğmuş, bu topraklarda nefes almış, büyük eserler bırakarak aramızdan ayrılmış bir büyük insanı anmak, onun adını bir eğitim kurumunda yaşatarak gençlerin önüne örnek insan olarak koymak, yeni Cemil Meriç'ler yetiştirebilmek ümidi ile bir çalışmayı başlatmak üzere buradayız. Geçmişte sahip olunan değerleri anmak, anlamak, yaşamak ve yaşatmak, yeni değerleri birikimlerin üzerine koyarak geleceği inşa etmek adına kaybedilen değerleri tekrar kazanmak, geleceği inşa etme noktasında çok önemlidir. Bir bina inşa ederken temelden başlarsınız, temeli olmayanın geleceğinden bahsedilemez. Bugün, bilgiye sahip olanlar, bu bilgiyi doğru yönde kullananlar ve bilginin ürettiği güç ile çevresine hükmedenler dünyanın geleceğini belirliyorlar.” dedi.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz; “Eğitim, bilim ve teknik üçlüsünün birbirinin sebebi, sonucu, tamamlayıcısı olduğunun anlaşılmasında ve bunun hayata geçirilmesinde olduğunu görüyoruz. Eğitime, insan kaynaklarınızın yetişmesine gerekli önem verilmiyorsa bu tür toplumların, bir taraftan zihinsel fukaralığa sürüklenirken diğer taraftan yaşanılan çağın, dünyanın dışına itilme gibi ciddi bir riskle karşı karşıya olduklarını görüyoruz. Dolayısıyla eğitime yapılacak yatırım, verilecek destek aslında daha güçlü, daha müreffeh bir Hatay’ın, Türkiye’nin geleceğine yapılan destektir, yatırımdır.” diye konuştu.
Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi yaptığı konuşmada; “Eğitim alanındaki yenilikleri ve gelişmeleri hep birlikte takip ediyoruz. Türk Milli Eğitim sistemi son 10 yıl içinde büyük ölçekli yapısal bir değişim içine girmiştir. Hükümetimizin Eğitime vermiş olduğu önem dahilinde Belediye olarak bizde eğitime her türlü katkıda bulunmayı kendimize bir görev olarak belirledik. Bu konuda elimizden gelen tüm imkânları eğitim yolunda seferber ettik. Okullarımız için gerekli olan arsaları temin ettik. Okullara kütüphaneler yaptırdık, kitaplar hediye ettik. Bazı Okulların bakım ve onarımını üstlendik. İnsanlarımıza saygılı güler yüzlü hizmet anlayışı ile hareket edip yapılmaz, olmaz denilen hemen hemen bütün sorunlara çözüm ürettik çare olduk.
Şimdi ise ilçemizin yetiştirdiği ve edebiyat alanında Türkiye’nin en ileri gelen ilim adamı Cemil Meriç adına yapılan bu ilim irfan yuvasının açılışı ve ilçemizdeki gençlerin yetiştirilmesine katkıda bulunacağından dolayı mutluluk duymaktayım. Elbette ki; bu başarı sadece bizim değil halkımızın ve Hükümetimizin başarısıdır. Dolayısıyla bu ilim irfan yuvasının yapımında emeği geçen başta Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin’e, Milletvekillerimize, Sayın Valimize ve tüm çalışanlara teşekkür eder hepinize saygılar sunarım.” Dedi.
Cemil Meriç’in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç ise babasının ülkeye mal olmuş güzel bir isim olduğunu ifade ederek, babasının yaşamı ve kişiliği üzerine bilgiler verdi. Meriç’in bir ilim ve irfan insanı olduğunu, yazdığı kitaplarla da bu anlamda gelecek kuşaklara güzel bir örnek teşkil ettiğini ifade eden Prof. Dr.Meriç, ‘Bu ülkeye her anlamda kattığı katkı ve göstermiş olduğu hürmet, muhabbet ve yakınlık için Cemil Meriç’e, ayrıca Cemil Meriç’i anlayan, okuyan, seven herkese şahsım ve ailem teşekkür ediyorum.’diye konuştu.
Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Osman Şimşek’in de birer konuşma yaptığı tören sonrasında Bakan Ergin, Vali Lekesiz ve diğer protokol üyeleri hep birlikte okula geçerek açılış kurdelesini kestiler. Bakan Ergin ve beraberindekiler açılışın ardından okulu gezerek, incelemelerde bulundular.
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet