Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İGEV’den ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ Semineri

İGEV (İskenderun Güney Eğitim Vakfı), sosyal ve kültürel programları çerçevesinde faaliyetlerini sürdürüyor.

İGEV’den ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ Semineri

Yerel   A+a-

 
İGEV (İskenderun Güney Eğitim Vakfı), sosyal ve kültürel programları çerçevesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Vakıf, kısa bir süre önce vefat eden 5. Dönem başkanı A. Mecit Atar’ın anısına düzenlediği seminerde ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ anlatıldı.
 
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen seminerin öncesinde kısa bir süre önce vefat eden 5. Dönem Vakıf Başkanı A. Mecit Atar, sinevizyon gösterimiyle anlatılmaya çalışıldı. Salonda bulunan ailesi ise bu gösterim sırasında duygusal anlar yaşadı.
 
Programın açılış konuşmasını yapan dönem Başkanı Mithat Barutçu, eski Başkan A. Mecit Atar’ın Atatürk ve Cumhuriyet savunucusu olduğunu hatırlatarak, sürekli bu noktada çalışmalar yaptığını hatırlattı.
 
İGEV’in kuruluş amaçlarına işaret eden Başkan Barutçu, “Vakfımız, Atatürkçü ve Cumhuriyetçi gençler yetiştirmek için eğitime büyük katkılar sağlıyor. Verdiği burslarla, geleceğin ilim irfan vizyon sahibi nesillerin yetişmesine öncülük ediyor” dedi.
 
Seminere konuşmacı olarak katılan emekli General İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Naim Babüroğlu, Atatürk’ün anlatılmasının çok zor olduğunu ancak, sürekli anlatılması gerektiğine vurgu yaparak, emperyalistlerin dahi saygı gösterdiği bir lideri tanınması ülke açısından çok önemli olduğunu kaydetti.
 
Dr. Naim Babüroğlu, Atatürk’ü kendi yazdıklarına yakın arkadaşlarının anılarına ve tarihi belgelere bağlı kalarak anlatacağını ifade ederek şunları paylaştı: “Mustafa Kemal’i anlatmak kolay değil ama anlatmak lazım. Selanik’te halktan biri olarak doğdu, adı Mustafa’ydı, sonra Mustafa Kemal oldu. Sonra Gazi Mareşal Mustafa Kemal oldu, Mareşal olduğunda 40 yaşındaydı. 34 yaşında Çanakkale’de İstanbul’u, Osmanlı’nın başkentini ve Osmanlı’yı 4 kez kurtardı. 34 yaşında Çanakkale savaşında, 3 bin yıl önce troya savaşının intikamını aldı. 38 yaşında genç bir Osmanlı paşası olarak, milli mücadele yolculuğunu başlattı. İdama mahkum edildiğinde 39 yaşındaydı. 40 yaşında 238 yıl süren Türk çekilmesini ve toprak kaybını Sakarya Meydan muharebesiyle durdurdu. 41 yaşında Büyük Taarruz’ ile işgalcilerin hayallerini yerle bir etti. 42 yaşında Türkiye Cumhuriyetini kurdu ve cumhuriyetin ilk cumhurbaşkanı seçildi…”
 
Seminer sonrasında Dr. Babüroğlu, yazdığı kitapları imzalayarak, katılımcılarla sohbet etti.
 
igev3.jpg" alt="" />
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş