Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Kapsamlı Af Geliyor!

Kabine Toplantısı sonrası Erdoğan, borç yapılandırmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Kapsamlı Af Geliyor!

Gündem   A+a-

 
Kabine Toplantısı sonrası Erdoğan, borç yapılandırmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan " Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hayata geçirecek yeni müjdeleri paylaşmak istiyorum. Vergi daireleri gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz.
 
Vatandaşlarımız ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamuya olan borçların cezalarını kaldırıyoruz. Tüm bu borçları belli oranda düzenleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz. Teklifte matrah artırımını ve işletme kayıtlarının düzeltilmesini de sağlıyoruz.
Artık gençlerimiz ne kadar kredi aldılarsa sadece o rakamı geri ödüyor. Bu düzenlemeyle endeks dışındaki borcunda yeniden yapılandırarak taksitle ödenmesini mümkün hale getiriyoruz. Bir müjde de icralık borcu olan vatandaşlarımıza vermek istiyorum.
 
Şimdi de aynı uygulamayı vergi dairelerimize vergi, ceza tüm başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız için hayata geçiriyoruz. 2 bin lirayı aşmayan borçlarının cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hayata geçirecek yeni müjdeleri paylaşmak istiyorum.
 
Vergi daireleri gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Vatandaşlarımız ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamuya olan borçların cezalarını kaldırıyoruz. Tüm bu borçları belli oranda düzenleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz. Teklifte matrah artırımını ve işletme kayıtlarının düzeltilmesini de sağlıyoruz.
 
Artık gençlerimiz ne kadar kredi aldılarsa sadece o rakamı geri ödüyor. Bu düzenlemeyle endeks dışındaki borcunda yeniden yapılandırarak taksilte ödenmmesini mümkün hale getiriyoruz. Bir müjde de icralık borcu olan vatandaşlarımıza vermek istiyorum.
 
Şimdi de aynı uygulamayı vergi dairelerimize vergi, ceza tüm başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız için hayata geçiriyoruz. 2 bin lirayı aşmayan borçlarının cezalarınının tahsilinden vazgeçiyoruz.
 
Yapacağımız düzenlemeyle sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz." dedi.
 
Kaynak: Hürriyet
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş