Skip Navigation Links

Öğrenciler Kendi Fiber Teknelerini Ürettiler

İskenderun İlçesi Sefa Atakaş Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okulun atölyesinde fiber tekne ürettiler.

 Öğrenciler Kendi Fiber Teknelerini Ürettiler

Eğitim   A+a-

İskenderun İlçesi Sefa Atakaş Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okulun atölyesinde fiber tekne ürettiler.
30 öğrenci ve 4 öğretmenden oluşan ekiple Sefa Atakaş Gemi Yapım Atölyesinde 4,65 metre uzunluğu, 2,1 metre genişliği ve 105 santimetre yüksekliğe sahip 450 kilogramlık fiber teknenin üretimini gerçekleştirdi.
Yapımı tamamlanan Fiber tekneyi test sürüşü için denize indiren öğrenciler yaptıkları teknenin testleri başarıyla geçmesinin ardından seri üretimine geçmeyi hedefliyorlar.
"Tekneyi daha ekonomik şartlarda alıcılarla buluşturuyoruz"
Okul Müdürü Neslihan Bakır, bölgedeki tek denizcilik meslek lisesi olduklarını belirtti.
Denizcilik ve gemi yapımı olarak iki alan bulunan okullarında 500 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Bakır, bölgenin deniz ticareti ve turizmi açısından önemini anlattı.
Bakır, 4,65 metrelik fiber tekne ürettiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
"Bunun haricinde iki tekne daha hazır hale getirilmiştir. Atölyemizde 6,5 metre uzunluğunda kamara ve çeşitli fonksiyonları bulunan teknenin de üretimine başlanmak üzere çalışmalar sürdürülüyor. Bu sayede ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu teknelerin üretimiyle devlet kurumundan alınmış bir teknenin, özel sektöre göre daha ekonomik şartlarda alıcılarla buluşmasını sağlıyoruz. İlk teknemizi denize indirdik ve deneme sürüşlerini yaptık. Teknemiz şu an kullanıma açıktır."
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet