Skip Navigation Links

Hatay’da Evine Zam Yapanlar Yandı Müfettişler Fiyatları Didik Didik Ediyor

Aralarında Hatay’ın da olduğu çok sayıda ilde bazı ev sahiplerinin evlerine 1 Milyon TL’ye varan tutarlarda zam yaptıkları görüldü.

Hatay’da Evine Zam Yapanlar Yandı  Müfettişler Fiyatları Didik Didik Ediyor

Gündem   A+a-

 
Yeni Evim kampanyasının açıklanmasının ardından aralarında Hatay’ın da olduğu çok sayıda ilde bazı ev sahiplerinin evlerine 1 Milyon TL’ye varan tutarlarda zam yaptıkları görüldü.
 
Bu gelişme üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Konut fiyatlarının dengelenebilmesi için devlet tarafından ortaya konulan tedbirler fırsatçılara takılıyor. Bu kapsamda her tedbiri menfaatlerine çevirenler fırsat kaçırmadan konut fiyatlarına zam yapıyor.
 
YENİ EVİM KAMPANYASI KONUT FİYATLARINI DÜŞÜRECEKTİ!
 
Yeni Evim kampanyası kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarından orta gelirli vatandaşlara çok önemli bir finansman desteği verilecek. Bu destek konut sektörüne hareketlilik getirecekti. Diğer taraftan ise konut fiyatlarındaki şişkinlik de bu kampanya ile geçecekti. Kampanya kapsamında kredi limitleri sınırlandırılmış ve inşaat firmalarının konut fiyatlarında bazı indirimler yapmalarının sağlanması amaçlanmıştı. Hesaba katılmayan ise fırsatçıların konut piyasasında yapacakları manipülasyondu.
 
FİYATLAR TEK TEK İNCELENECEK!
 
Çok büyük bir kaynak aktarımı yapacak olan Hazine ve Maliye Bakanlığı konut fiyatlarını incelemeye aldı. İnternette yayınlanan ilanları inceleyen bakanlık müfettişleri Yeni Evim kampanyası sonrasındaki anormal fiyat yükselişlerini tespit ediyorlar. Haksız kazanç peşinde koşarak devletin konut sektörü için attığı adımları boşa çıkaran fırsatçılara çeşitli cezalar verilecek. Bu cezalara dair Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu hafta içerisinde harekete geçmesi bekleniyor. Yeni Evim kampanyası kapsamında vatandaşlara belirli kriterlerde ucuz konut kredisi imkanı sağlanacak. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank üzerinden verilecek olan bu krediler orta gelir grubu vatandaşları hedefliyor. Vatandaşlar sıfır konutları bu kampanya kapsamında satın alabilecekler. Kampanyanın hedefine göre 100 bin adet konut bu şekilde satılacak. Açıklanan Yeni Evim kampanyasına göre 2 Milyon TL’ye kadar olan konut kredisi aylık 0,69 faizle, 2 Milyon TL ile 4 Milyon TL arasındaki konut kredisi aylık 0,79 faizle ve 4 Milyon TL ile 5 Milyon TL arasındaki konut kredisi aylık yüzde 0,99 faizle kullandırılacak.
 
Kaynak: Hatay İnternet Tv
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet