Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Güzelmansur'dan tepki

670 dönüm zeytinlik arazi TOKİ'ye devredildi

Güzelmansur'dan tepkiWeb
TV

Gündem   A+a-

 CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay Değirmenbaşı Mahallesi'nde içinde 30-40 yaşında zeytin ağaçlarının olduğu 670 dönüm arazinin TOKİ'ye devredildiğini söyledi. Meclis'te konuşan Güzelmansur bölge halkının %70'inin geçimini zeytin ağaçlarından sağladığı için mağduriyet yaşadığını ifade etti.
 
 
 
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Hatay Değirmenbaşı Mahallesi'nde 670 dönüm zeytinlik arazinin TOKİ'ye devredilmesini Meclis gündemine taşıdı. Daha önce de Hatay Alahan'da 114 dönümlük zeytinlik alanın TOKİ'ye devredildiğini hatırlatan CHP'li Güzelmansur "Bu iktidarın zeytinle olan derdi nedir? Zeytinden geçimini sağlayan vatandaşa garezi nedir?" diye sordu.
 
 
 
 
Yapılan yanlıştan acilen dönülmesini isteyen Güzelmansur şöyle konuştu:
 
 
 
"Hatay, Akdeniz Bölgesi'nde zeytin üretiminin en çok olduğu ildir. Ülkemizde zeytin üretiminin yüzde 10'una yakını Hatay'da üretiliyor. Zeytin, Hatay için bu kadar önemli bir ürün ama zeytinlikler imara açılarak zeytin ağaçlarımız bir bir yok edilmek isteniyor. İçinde binlerce zeytin ağacı olan araziler TOKİ'ye devrediliyor, Değirmenbaşı mahallesinde içinde zeytin ağaçları olan 670 dönüm TOKİ'ye devredilmiş; burada otuz beş, kırk yıllık zeytin ağaçları var, mahallenin yüzde 70'i buradaki zeytinden geçimini sağlıyor. Kimse "TOKİ ev yapmasın." demiyor, konut yapılacak onlarca yer varken neden zeytin ağaçlarının olduğu araziler seçiliyor? Bu iktidarın zeytinle olan derdi nedir? Zeytinden geçimini sağlayan vatandaşa garezi nedir? Bu yanlışlıktan acilen dönülmeli. Zeytin ağaçlarının ve vatandaşlarımızın rahat bırakılmasını istiyoruz."
Güzelmansur'dan tepki videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar