Skip Navigation Links

Hassa Tarımı Uluslar Arası Pazarda Yerini Alacaktır.

Hassa Kaymakamlığı başkanlığında Hassa’da faaliyet gösteren iş adamları ile geleneksel aylık istişare toplantısı gerçekleştirildi

Gündem   A+a-

Hassa Tarımı Uluslar Arası Pazarda Yerini Alacaktır.
Hassa Kaymakamlığı başkanlığında Hassa’da faaliyet gösteren iş adamları ile geleneksel aylık istişare toplantısı gerçekleştirildi 
Katranlık Muhtarı Hidayet Solak’ın organizasyonunda Hassa Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Hassa Kaymakamı Bülent TEKBIYIKOĞLU, Hassa Belediye Başkanı Mehmet,İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Çinçin, Hassa İşadamları Dernek Başkanı Av. Halil Zehir, Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Gündoğdu ,TKDK Hatay il Koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy ve iş adamları katıldı.
 
Aralık ayı toplantısında;
Hassa’nın tarım sektöründeki ticari faaliyetleri ve ekonomik yapısı masaya yatırıldı. Sorunları ve çözüm yolları, tartışmaya açıldı. Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Gündoğdu ;Amanos Fruits markasıyla tesis ettiği soğuk hava deposu muz serası ile *iso 22000 *gıda güvenliği, *haccp* hijyen hassas güvenilir meyve sebze üretenler, *global gap* iyi tarım uygulamaları yapan firmalara verilen belgeleri almaya hak kazandığını belirterek,bilgi ve tecrübelerini Hassa çiftçisi yararına kullanacağını ifade etti. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörü Dr. Savaş ÖZGÜRSOY, iş adamlarını hibe destekleri hakkında bilgilendirdi.
 
Hassa Kaymakamı Bülent TEKBIYIKOĞLU,yaptığı konuşmada;
 
“ Her ay yaptığımız sohbet toplantıları meyvesini vermeye başladı.Hassa tarımı, siz değerli üreticilerimizin azim ve gayretleriyle layık olduğu yere geliyor.Modern tesislerimiz katile belgelerini almaya hak kazanıyor ve markalaşıyorlar.Ayrıca HASMEYBİR başkanımız Nuri Gündoğdu Beyin aldığı *iso 22000 *, *haccp* ve *global gap* belgelerinden dolayı tebrik ediyor aynı zamanda bu belgelerini usulüne uygun üretmiş çiftçilere de kullandıracağı için teşekkür ediyorum artık Hassanın ürünleri uluslar arası pazarda da yerini yavaş yavaş alacaktır.Hepimize hayırlı olsun.”dedi.
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet