Skip Navigation Links

DÖRTYOL BELEDİYE MECLİSİ 2023 YILI 1. MECLİS BİRLEŞİMİNİ YAPTI

ESKİ PAZAR YERİNDEKİ PROJEDEN EMLAK SATIŞLARI DURDURULDU

DÖRTYOL BELEDİYE MECLİSİ 2023 YILI 1. MECLİS BİRLEŞİMİNİ YAPTI

Dörtyol   A+a-

 Dörtyol Belediye Meclisi yeni yılın ilk meclis birleşimini 02 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 15;00’da Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Fadıl Keskin başkanlığında gerçekleştirdi.
 
Yoklamada meclis birleşimine katılmayan Ahmet Alper Soylu, İlyas Uygur, Fatma Görgen Selimoğlu, Hamza Çankır, Süleyman Bahri Özel ve Hüseyin Üz’ün mazeretli kabul edilme talebi Hüseyin Sarıkaya, Şehri Macit, Cengiz Can ve Yusuf Satin’in red oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.
 
Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin yeni yılın ilçemize, ilimizi ve ülkemize huzur ve mutluluk getirmesini, mecliste alınacak kararlarında hayırlı olmasını temenni etti.
 
Başkanlık Makamı ve Meclis üyelerince gündeme alınması istenilen konuların görüşülmesinde
 
Belediye’ye ait Sanayi Mahallesi No:3 de bulunduğu yerin kira süresinin 10 yıl uzatılması 8 red oyuna rağmen, oy çokluğuyla gündemin 11. Maddesine eklendi.
 
2023 yılı ücret ve tarifeleri meclis gündeminin 12. Maddesine oy birliğiyle eklendi.
 
Özerli Mahallesi Deniz Sahili dolgu alanın imar planlarına işlenerek Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bildirilmesi maddesi meclis üyelerinin oy birliğiyle 13. Gündem maddesine eklendi.
 
Dörtyol Belediyesine şartsız hibe edilen Dörtkent Şirketinin unvan değişikliği Celal Türker’in red oyuna rağmen oy çokluğuyla 14. Gündem maddesine eklendi.
 
CHP Gurup Sözcüsü Av. Emre Arık söz alarak Eski Pazar Yeri Migros Karşısındaki 200 ada 7 nolu parselde kat karşılığı projede kamu vicdanını rahatsız eden icra yoluyla satışlar olduğunu bu konuda meclisin ve kamuoyunun aydınlatılmasını istedi.
 
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin bu konuda daha önce bir basın açıklaması yaptığını, konun haziran ayında gündeme geldiğini, emsal bedelleri uygun bulmadıklarından iki defa revize ettiklerini belirtti ve rızaen satış yapıldığını söyledi. Binaların tamamlanmamış olduğu için gerçek değerlerinin altında satıldığını belirtti.
 
MHP Meclis Üyesi Celal Türker sözleşmede göre binaların anahtar teslim olması gerektiğini, neden eksik olarak alındıklarını ve satıldıklarını, arada doğan zararın kim ve nasıl karşılanacağını sondu.
 
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin sözleşmenin kaba inşaat olarak yapıldığını belirtince ihtilaf oluştu. Sözleşme meclise talep edildi ve CHP Gurup Sözcüsü Av. Emre Arık sözleşmenin ilgili maddesinde anahtar teslim olduğunu meclise okudu. Ayrıca satışlarla ilgili meclisten yetki alınmamasının nedenleri ile alıcıların neye göre belirlendiğini sordu.
 
Başkan Keskin satışların durdurulacağını, kendisine verilen bilginin yanlış olduğunu belirtti ve derhal mahkemeye müracaat edeceğini söyledi.
 
Meclis gündeminin 1. Maddesinde Sahil Düzenlemesi, Yürüyüş ve Bisiklet Yolu yapımı işi için İller Bankasından 5.000.000,00 TL kredi kullanılması iş ve işlemlerini yapmak için Belediye Başkanına yetki verilmesine esas Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüştü. Madde sahildeki mülkiyet problemlerinin çözülmesi sonrasında kredi kullanılması şeklinde 14 oyla kabul edildi.
 
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu tarafından sahil düzenlemesinde kullanılmak üzere bakanlıktan 3 milyon lira hibe ve 5 milyon lirada uygun kredi sağlandığının sözü verildiğini açıkladı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2. gündem maddesinde Denetim Komisyon üye Seçimi yapıldı. Emre Arık, Hüseyin Üz, Cengiz İnan, Cengiz Can ve Celal Türker komisyon üyeliklerine teklif edildi. Yapılan gizli oy açık tasnif sonucunda Emre Arık 25, Hüseyin Üz 25, Cengiz İnan 23, Cengiz Can 23 ve Celal Türker 23 oy alarak komisyon üyesi seçildi.
 
3. gündem maddesinde 2023 Yılında Meclisin her ayın ilk mesai gününde saat 15:00’da toplanması ve meclisin Ağustos ayında tatil olması oy birliğiyle karara bağlandı.
 
4. gündem maddesinde 2023 Yılı Meclis ve Komisyon Üyeleri Huzur Hakkı ücretlerinin belirlenmesi meclis üyelerinin oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
 
5. maddede 2023 Yılında çalıştırılması düşünülen Tam Zamanlı ve Kısmi Zamanlı Sözleşmeli Personel Pozisyonları ve Ücretlerinin belirlenmesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
 
6. maddede 2023 Yılı İçin Zabıta Müdürlüğünde çalışan personelin Fazla Çalışma Ücretlerinin belirlenmesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
 
7. maddede Belediye Meclis Üyeleri arasından görevlendirilen Belediye Başkan Yardımcısı Ödeneğinin belirlenmesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
 
8. maddede Mülkiyeti Belediyeye ait Sanayi Mahallesi 200 Ada 8 Parselin 25 yıllığına Toroslar EDAŞ ‘a (TEDAŞ) trafo yeri olarak tahsis/kiralaması oy birliğiyle İmar ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi
 
9. gündem maddesinde Norm kadro cetveline uygun kadro İptal/İhdas (Memur) edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
 
Gündemin 10. Maddesinde Dörtyol Belediye sınırları içerisinde bulunan binalardaki asansörlerin muayene ücretleri oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
 
Gündeme eklenen 11. Maddede Sanayi Mahallesi No:3 de bulunduğu yerin kira süresinin 10 yıl uzatılması konusunda söz alan Av. Emre Arık, 2019 yılında meclise geldiklerinde önceki dönem tarafından 10 yıllığına kiraya verilen 12 yerin Başkanlık Makamı tarafından iptal edildiğini, buna gerekçe olarak da gelecek yönetimlerin iradesine ipotek konulduğunun belirtildiğini hatırlattı ve önümüzde bir buçuk yıllık bir süre kalmışken bizim böyle bir kiralama yapmamız bizden sonraki gelecek meclis üyelerinin iradesine ipotek koymaktır. Bu nedenle kira süresinin encümen tarafından 3 yıl uzatılmasını teklif ediyor maddeyi gurup olarak reddediyoruz dedi. Madde Emre Arık, Erkal Kara, Tuğba Ölmez, Metin Dağlıoğlu, Fatih Gülen, Süleyman Gülbahar, Zeki Dere, Yusuf Karapür ve Hasan Özel’i red oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.
 
Gündeme eklenen 12. Maddede 2023 yılı ücret ve tarifeleri oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
 
Gündeme eklenen 13. Maddede Özerli Mahallesi Deniz Sahili dolgu alanın imar planlarına işlenerek Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bildirilmesi maddesi meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi. Tuba Ölmez madde üzerinde çekimser oy kullandı.
 
Gündeme eklenen 14. Ve son maddede ise Dörtyol Belediyesine şartsız hibe edilen Dörtkent Şirketinin unvan değişikliği meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.
 
Meclis 06 Ocak 2023 Cuma günü saat 15:00’de toplanmak üzere oturumuna ara verdi.
 
Sedat İSKENDEROĞLU – Dörtyo
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet