Skip Navigation Links

Ünlü Keman Yapımcısı İsmail Kaya’dan öğrencilere Hayat Dersi;

Hayal Kurun ve Bu Hayalin Peşinden Koşun …

 Ünlü Keman Yapımcısı İsmail Kaya’dan öğrencilere Hayat Dersi; Web
TV

Eğitim   A+a-

 Ünlü Keman Yapımcısı İsmail Kaya’dan öğrencilere Hayat Dersi;
 
Hayal Kurun ve Bu Hayalin Peşinden Koşun …
 
İskenderun Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, bir çok gururu birarada yaşadığı günde öğrencilerine hayat dersi niteliğinde buluşmaya sahne oldu.
Marangoz ustası olarak atölyesinde çalışırken 24 yaşında keman çalmaya merak sardı. Tanıştığı Müzik Öğretmeni Murat Bulut’tan yıllarca keman eğitimi aldı. Keman eğitimini aldı ama bir kemanı yok, alacak parası da yoktu.
Marangozluk mesleğini yapıyordu ama bir keman nasıl yapılır bilmiyordu. Yap-boz denemeleriyle sonunda kendi kemanını yapmayı başardı İsmail Kaya…
Yıllar geçerken, kendi kemanını yaptığı gibi bir çok şehirden özel keman siparişleri aldı ve zaman geçerken de ünü ülke sınırlarını aştı İsmail Kaya’nın…
Artık uluslararası üne sahip bir keman yapımcısı olarak tanınıyor ve bir çok ülkeye özel yapım kemanlarını gönderiyordu.
İşte bu gurur dolu hayat hikayesini Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileriyle paylaşan Ünlü Keman Yapımcısı İsmail Kaya, onlarca öğrencinin hayatına da dokunmuş oldu.
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müzik Öğretmeni Murat Bulut’un 20 yıl önce keman eğitimi verdiği öğrencisi İsmail Kaya, hem kemanla tanışma hikayesini, hem de keman alacak parası olmadığı için marangozluk tecrübesinin de yardımıyla ilk kemanını nasıl yaptığını anlattı.
Gurur dolu öğrencilerle buluşma anlarında, 24 yaşındayken Müzik Öğretmeni Murat Bulut’tan keman eğitimine nasıl başladığını anlatan ünlü keman yapımcısı İsmail Kaya, “ Hayal kurun ve hayallerinizden hiçbir zaman vazgeçmeyin” diyerek, bugünlere geliş hikayesinin bir hayal ve hayalin peşinden koşmanın getirilerine vurgu yaptı.
Bugüne kadar yüzlerce çocuğu, genç insanı ve hatta her yaş grubuna keman eğitimi vererek müzikle, sanatla tanışmalarına vesile olan Müzik Öğretmeni Murat Bulut da öğrencisi ünlü keman yapımcısı İsmail Kaya’yı gururla izliyor ve duygulanıyordu.
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Mustafa Asıl da, okulun müzik öğretmeni Murat Bulut’la birlikte öğrencilerde oluşan heyecanı gururla izlerken, çok önemli buluşmaya katıldığı için İsmail Kaya’ya teşekkür etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ünlü Keman Yapımcısı İsmail Kaya’dan öğrencilere Hayat Dersi;  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet