Skip Navigation Links

Milli Mücadele Yıllarına Şahit Olmak İçin Dörtyol’a Gittiler

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden anlamlı gezi.

Milli Mücadele Yıllarına Şahit Olmak İçin Dörtyol’a Gittiler

Gündem   A+a-

 
İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden anlamlı gezi. İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri, milli mücadele yıllarında, ülkemiz için büyük bir kahramanlık örneği gösteren Dörtyol ilçesine gezi düzenlediler.
 
Gezi hakkında bilgi veren İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarih öğretmeni Fatih Oktay, 19 Aralık gününün öneminden bahsederek şunları şöyledi; “Bugün 19.Aralık... bir Hataylı için belki en fazla gururlanılacak gün. 19. Aralık.1918'de yani İzmir'de kahraman Hasan Tahsin'in düşmana sıktığı o kurşundan aylar önce Kurtuluş Savaşı'nın "İlk Kurşun" u atıldı. Dörtyol'da Kara Mehmet Çavuş ve gözü pek arkadaşlarının vatanlarının işgaline dayanamayıp Fransızlarla ilk çatışmaya girmesinin yıl dönümünde; onların memleket aşkını kendi nefsimizde hissetmek için öğrencilerimizle "İLK KURŞUN MÜZESİ" ni ziyaret ettik.Geçmişimize rahmet okuduk, sinevizyon gösterisiyle o günleri hissettik, madalyalarına, silahlarına gıpta ettik. Müzenin yakın dönem terörle mücadele sırasında şehit olan asker ve polislerimizin eşyalarının bulunduğu odada hüzünlendik. Atalarımızla gurur duyduk. Allah mekanlarını cennet eylesin.”
 
11. Sınıf öğrenci Mümine APIK, gezi ile ilgili mutluluğunu dile getirerek, tarihi yerinde öğrenmenin çok faydalı olduğunu belirtti. Her okulun bu tür etkinliklerle öğrencilerini desteklemesine dikkat çeken APIK sözlerine şöyle devam etti. “ Müzede tarihi anlara tanıklık ettik. Milli Mücadele yıllarında yaşanan zorlukları ve kahramanlıkları tek tek inceledik. Bizlere bu fırsatı veren öğretmenlerimize ve okul idaremize teşekkür ediyoruz.”
 
Geziye katkılarından dolayı öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini ileten İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdiresi Kadiriye YIRTICI, pandemi sonrası bu tür etkinliklere ağırlık verdiklerini belirterek şunları ekledi; “Okulumuzda eğitim kalitesini artırmak adına faydalı etkinlikler yapmaya devam ediyoruz.Geçtiğimiz yıllarda, Dersimiz Tarih ve Coğrafya isimli okul için bir proje ile kendi imkanlarımızla, tüm öğrencilerimizi müze gezilerine götürmüştük. Bu sene itibari ile de gezilerimizi başlattık. Düzenli deneme sınavları, Avrupa Birliği Erasmus+ projeleri ile eğitimi renklendirmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki ay Think Global Act Digital isimli Erasmus+ projemiz kapsamında 3 öğrencimizi Hollanda’ya götüreceğiz. Okul idaresi olarak, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet