Skip Navigation Links

GÜZELMANSUR'DAN BAKANLARA KARMA EĞİTİM VE TEŞVİK SORULARI

TÜRK-SURİYELİ KARMA EĞİTİMİ SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETİLECEK Mİ?

GÜZELMANSUR'DAN BAKANLARA KARMA EĞİTİM VE TEŞVİK SORULARIWeb
TV

Gündem   A+a-

 CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 2023 bütçe görüşmelerinin yedinci turunda, Milli Eğitim Bakanı'ndan Türk-Suriyeli karma eğitim sorununa çözüm üretilmesini, Sanayi ve Teknoloji Bakanı'ndan ise Hatay'ın 5. teşvik bölgesine alınarak uğradığı haksızlığın giderilmesini istedi.
 
TÜRK-SURİYELİ KARMA EĞİTİMİ SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETİLECEK Mİ?
 
CHP'li Güzelmansur Milli Eğitim Bakanı'na şöyle seslendi:
 
"Yanlış dış politikanız nedeniyle en fazla Suriyeliye ev sahipliği yapan başta Hatay, İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adana ve Mersin'de eğitim çağındaki Suriyeli öğrenci sayısı çok fazla. Bu illerde karma eğitim yapılıyor; Türkçe bilmeyen Suriyeli öğrenci ile Arapça bilmeyen Türk öğrenciyi aynı sınıfa koyuyorsunuz. 'Eğitimde çağ atlattık' diyorsunuz, ama gelin görün ki birbirlerinin dillerini anlamayan çocuklarımıza aynı sınıfta eğitim verdiriyorsunuz. Bunu içinize sindiriyor musunuz? Gelecekte eğitimsiz, vasıfsız bir nüfusla karşı karşıyayız. Öğretmenlerimizin çoğu da tükenmişlik sendromunu yaşıyor. Bu tehlikenin farkında mısınız, bu soruna ne zaman çözüm bulacaksınız?"
 
HATAY'I NEDEN 5 TEŞVİK BÖLGESİNE ALMIYORSUNUZ?
 
Güzelmansur Sanayi ve Teknoloji Bakanı'ndan da Hatay'ın teşvik konusunda uğradığı haksızlığın giderilmesini şu sözlerle istedi: "Demir çelik sektörü çıkartıldığında Hatay teşvike ihtiyacı olan illerin başında oluyor. Suriye krizinden en çok etkilenen ve on bir yıldır Suriyelileri misafir eden Hatay'ı 548 bin imza toplanmasına rağmen neden 5'inci teşvik bölgesine almıyorsunuz?"
 
Her iki Bakan da Güzelmansur'un talep ve sorularını yine yanıtsız bıraktı.
GÜZELMANSUR'DAN BAKANLARA KARMA EĞİTİM VE TEŞVİK SORULARI videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet