Skip Navigation Links

Bu Gençler Türkiye'nin Geleceği İçin Yarıştı

İSKENDERUN GENÇLİK MERKEZİ DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNDE ROBOT TURNUVASI PROJE ŞENLİĞİ HEYECANI YAŞANDI

Bu Gençler Türkiye'nin Geleceği İçin YarıştıWeb
TV

Eğitim   A+a-

 Deneyap Teknoloji Atölyeleri ülke gelişimine yüksek katkı sağlayabilecek yetenekli gençlerin tespit edilmesi, gelişimleri için gerekli desteklerin sağlanması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın ortak çalışması sonucu Gençlik Merkezlerinde kurulmuştur. İskenderun Gençlik Merkezi Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim gören geleceğin teknoloji yıldızları Robotik ve Kodlama Dersinin Robot Turnuvası Proje Şenliği ile tasarladıkları robotlara yüklediği programlamaları jüri huzuruna çıktılar ve kendileri tasarlayıp proglamasını yaptıkları robotlarını sergilediler.
 
Toplamda 22 takım 146 öğrenciden oluşan Robot Görev Turnuvasının görevi kargoyu platforma taşımaktı. Görevini başarıyla yerine getiren takımların sevinçleri yüzlerine yansıdı. Ortaokul ve Lise olmak üzere iki kategoride 3 turda gerçekleşen turnuvanın Ortaokul kategorisinde 1.Uğraşanlar Takımı 2.Robotik Gençler Takımı 3.Fagositoz Takımı olurken Lise kategorisinden 1. Kaldırım Mühendisleri Takımı 2. Avongers Takımı 3. Beypazarı Takımı oldu. Dereceye giren gençlere Hatay Kültür gezisi hediye edilirken 1. olan takıma madalyaları velileri tarafından takdim edilirken başarının coşkusunu hep birlikte yaşadılar.
 
Proje Şenliği ile ilgili açıklama yapan İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin; “Deneyap Teknoloji Atölyeleri İskenderun halkı için çok değerli bir atölye. Burada eğitim gören her bir gencimiz bizim için ayrı bir değer. Onlar Türkiye’nin gelecek teknolojisinin mimarları olacaklar. İskenderun Gençlik Merkezi olarak Deneyap Teknoloji Atölyelerine gözbebeğimiz gibi bakıyoruz. Bugün de Robotik ve Kodlama dersinden öğrendikleri ile gençlerimizin tasarladığı ve görev tanımladığı robotlar da Atölyelerimizin meyveleri. Her bir gencimizin ve velilerimizin gözlerinin heyecanla parladığı bugüne katılan ve destek olan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bu Gençler Türkiye'nin Geleceği İçin Yarıştı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet