Skip Navigation Links

Bu Nasıl Faizle Mücadele? Bunun Neresinde Adalet Var?

Saadet Partisi Dörtyol 8. Olağan İlçe Kongresi büyük bir katılım heyecanla gerçekleşti.

Bu Nasıl Faizle Mücadele? Bunun Neresinde Adalet Var?

Gündem   A+a-

 
Saadet Partisi Dörtyol 8. Olağan İlçe Kongresi büyük bir katılım heyecanla gerçekleşti.
 
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya'nın teşrifleriyle gerçekleştirilen kongrede mevcut Başkan Yusuf Çiçek yeniden seçilerek güven tazeledi.
 
Saadet Partisi GİK Üyesi M. Çelebi Keyhıdır’ın divan başkanlığını yaptığı kongreye, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Eğe, siyasi parti temsilcileri, ilçe başkanları, Stk temsilcileri muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.
 
Kongrede konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Biz Saadet Partisi olarak siyaseti, bir düşmanlık alanı değil rekabet alanı olarak görerek ülkemizin daha iyiye gitmesi adına yapıyoruz. 53 yıldan beri söyledikleri, yaptıkları uyarıları doğru çıkmasından dolayı kahrolan bir hareketin mensuplarıyız. Yanılmayı çok arzu ettiğimiz zamanlar oldu. Ama maalesef hangi uyarıları yaptıysak bir zaman sonra “biz uyarmıştık” demek durumunda kaldık” dedi.
 
BÖYLE BİR EKONOMİNİN AYAKTA KALMASI MÜMKÜN MÜ?
 
Ülkedeki sorunlara değinen Kaya, “Birçok ürüne kota uygulandığı için Anadolu’nun boşaltılarak büyükşehirlere göç ettiğine değinerek şunları söyledi;
Milli gelirin yüzde 67’si yüzde 10 tarafından kullanılıyor. Kalan yüzde 90’lık halk kesimi yüzde 33’ü paylaşmaya çalışıyor. Bunun neresinde adalet var?
Bunun neresinde gelir dağılımında adalet huzur barış var, böyle bir ekonominin ayakta kalması mümkün mü?
 
BU NASIL FAZİLE MÜCADELE?
 
2023 yılı bütçesinde faize ayrılan parayı hatırlatan Mustafa Kaya, Faizle mücadele ettiğini söyleyen bir iktidarın olduğu yerde, Merkez Bankası’nın politika faizini düşürdük, biz faizle mücadele ediyoruz diyerek caka satan iktidarın 2023 yılında bütçeye koyduğu faiz miktarı 565 milyar lira. Bu nasıl faizle mücadele?
Bankalar geçen yıl 38 milyar lira toplamda kar etmişler, bu sene şimdiden 200 milyar liraya yaklaştı bu nasıl faizle mücadele. Bunun adı servet transferi değil mi? Bunun adı alın terini alıp rantiyeye teslim etmek değil mi? Diye sordu.
 
HİÇ KİMSENİN BİR TEK SAÇININ TELİNİ HİÇBİR MASADA PAZARLIK MALZEMESİ YAPMAYIZ!
 
Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya konuşmasının sonunda “Bu ülkenin geleceği hepimizin omuzlarında yükselecek. Biz bu ülkenin geleceğinde yer alacağız ve Allah’ın izni ile, geride bir enkaz bırakılsa da bütün sorunların üstesinden el birliğiyle geleceğiz.
 
Şimdi sizden istirhamım yaşam tarzı ne olursa olsun, açık olsun kapalı olsun, hangi mezhep, hangi partiden olursa olsun Allah rızası için gidip onların derdi varsa birlikte ağlamayı başaralım. Sevinci varsa birlikte sevincini paylaşalım. Hepsi kardeşimiz, hepsi bizim insanımız. Biz hangi siyasi düşünceye mensup olursa olsun onların bir tek saçının telini hiçbir masada pazarlık malzemesi yapmayız. 85 milyonun birliğini beraberliğini savunan bir hareketin mensuplarıyız” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet