Skip Navigation Links

TMMOB Her Zamanki Gibi Tek Yürek

TMMOB İskenderun İlçe Koordinasyon Kurulu TMMOB’nin 68. yılı, düzenlenen yemekle kutlandı.

 TMMOB Her Zamanki Gibi Tek Yürek

Gündem   A+a-

  TMMOB İKK dönem sözcüsü Murat DURUKAN açılış konuşmasının ardından, Metalurji ve Malzeme Mühendisler Odası Genel Başkanı İrfan TÜRKKOLU, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf GÜVEN, İskenderun Belediye Başkanı Fatih TOSYALI ve Arsuz eski Belediye Başkanı Nazım CULHA konuşmalarını yaptılar.
Gecenin ilerleyen saatlerinde meslekte 25., 40., ve 50. yıllarını doldurmuş mühendislere plaketleri takdim edildi.
TMMOB İKK dönem sözcüsü Murat DURUKAN açılış konuşmasında; “Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği bugün tam 68 yaşında. TMMOB İKK bu yıla kadar on odadan oluşmaktaydı. Metalurji ve Malzeme Mühendisler Odasının kentimizde Akdeniz Bölge Temsilciliğini kurması ve İKK’ya katılmasıyla gücümüz katlanarak artmıştır.
Bugün buraya gelerek bizlere destek veren Metalurji ve Malzeme Mühendisler Odası genel başkanımız İrfan beye de ayrıca teşekkür etmek isterim. Meslektaşlarımızın sorunlarını çözme ve faaliyetlerini kolaylaştırma, mesleğimizin kamu çıkarları doğrultusunda gelişmesini sağlama ve meslek dayanışmamızı büyütme çabasıyla geçen 68. yılımızı kutluyoruz.
Birliğimiz ve bağlı odalarımızı, 68 yıldır sanayiden planlamaya, kentleşmeden enerjiye, gıda güvenliğinden ormanlara, çevre politikalarından yapı denetime, işçi sağlığından madenciliğe, ulaşımdan iletişime kadar, insana ve topluma dair her alanda mesleki bilgi ve birikimini emekten, halktan, ülkemizden, meslek ve meslektaş çıkarlarından yana kullanmaktadır.
Mühendis, mimar ve şehir plancılarının mesleki hak ve çıkarlarını korumak aslında tüm toplumun geleceğini korumak demektir. Çünkü bizim meslek alanımız, toplumun ortak yaşamının üretimini ve devamlılığını sağlamaktadır.
Bizler bu anlayışla, mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkarken, ülkemizin ve toplulumumuzun ortak geleceğine sahip çıkıyoruz. Giderek güçleşen yaşam koşulları altında işsizlik, hayat pahalılığı, düşük ücretler, güvensiz özlük hakları ülkemizde çalışan mühendis ve şehir plancılarının öncelikli sorunları olmaya devam ediyor.
Birliğimiz; mesleğimizin gelişmesi, meslektaşlarımızın korunması için mücadele etmektedir. Bu mücadelemizden asla geri adım atmayacağız. Yeni bir yılı bir kez daha ekonomik krizin gölgesinde karşılıyoruz. Ülkemiz hayat pahalılığının ve işsizliğin arttığı, sanayinin durma noktasına geldiği, hukukun rafa kaldırıldığı, kadın cinayetlerinin arttığı, adalet duygusunun giderek azaldığı, umudunu kaybeden, iş olsa çalışacak ama iş aramaya dahi gücü kalmamış insanlarla dolduğu bir yer haline gelmiştir.
Bugün ülkemizde hekim, mühendis, öğretmen gibi mesleklere sahip yurt dışına bir şekilde gidip orada hizmet sektörü dahi olsa çalışma hayaline sahip binlerce genç vardır. Böyle bir dönemde sizlerin buraya gelip bizlerle dayanışma içerisinde olması önemlidir.
Sözlerimi Metin Altınok’un güzel bir şiiriyle bitirmek isterim; “Yarın farklıdır bugünden, Adı değişir hiç olmazsa. Kara bir suyu Geçiyoruz şimdilerde Basarak yosunlu taşlara. Sen bugünden yarına Birazcık umut sakla.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet