Skip Navigation Links

SUÇ ÇETELERİ, ‘SİLİNDİR’ ALTINDA KALACAK!

Hatay; geçtiğimiz hafta uyuşturucu ile mücadele kapsamında düzenlenen ‘Kökünü Kurutma’ operasyonunun ardından, bugün de organize suç örgütlerine yönel

 SUÇ ÇETELERİ, ‘SİLİNDİR’ ALTINDA KALACAK!

Gündem   A+a-

Hatay; geçtiğimiz hafta uyuşturucu ile mücadele kapsamında düzenlenen ‘Kökünü Kurutma’ operasyonunun ardından, bugün de organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen ‘silindir’ operasyonu ile güne başladı.
İçişleri Bakanlığı, aralarında Hatay’ın da olduğu 50 ilde organize suç örgütlerine yönelik ‘silindir’ operasyonu düzenlendiğini duyurdu. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde 18 organize suç çetesini kapsayan operasyonda toplam 502 hedefe baskın yapıldığını ve 400 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Bakan Soylu, 2022 yılında organize suç örgütlerine yapılan operasyonlarda 2 bin 703 kişinin yakalandığını, 66 suç örgütünün de çökertildiğini ifade etti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından organize suç örgütleri ile mücadele kapsamında düzenlenen ‘Silidir’ operasyonları hakkında şu bilgileri verdi:
“Bugün yaklaşık 50 ilde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığımız koordinesinde 18 organize suç çetesini kapsayan toplam 502 hedefe yönelik 'Silindir' kod adlı operasyona başlanmıştır. Şu ana kadar 400 şüpheli gözaltına alınmıştır.
EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından organize suç örgütleri ile mücadele kapsamında; turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridi illerimiz ve turistik diğer şehirlerimizi de kapsayan sahil rüzgarı, müsilaj, tırpan, tümör kod adlı eş zamanlı planlı operasyonlar gerçekleştirilmiştir.
Söz konusu operasyonlarda toplam 66 organize suç örgütü çökertilmiş ve 335 şüpheli şahıs tutuklanmıştır. Devam eden süreçte yapılan çalışmalar kapsamında; toplum üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalışan 18 mafya tipi organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temini sağlayan 55 suç grubuna yönelik; ‘SİLİNDİR’ kod adlı eş zamanlı planlı operasyonel çalışması planlanmıştır.
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet