Skip Navigation Links

Hatay AFAD, Ahmet Ali Artun’dan Sorulacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tensipleriyle Hatay’a atanan Ahmet Ali Artun bugün itibariyle yeni görevine başladı.

Hatay AFAD, Ahmet Ali Artun’dan Sorulacak!

Gündem   A+a-

 
Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) görevini yürütürken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tensipleriyle Hatay’a atanan Ahmet Ali Artun bugün itibariyle yeni görevine başladı.
 
Kütahya’da afetler konusunda farkındalık ve bilinçlendirme, eğitim ve tatbikat, risklerin belirlenmesi gibi pek çok çalışmanın yanısıra, Doğal Afet Zararlarını Azaltma Projesi(Afet Bilgi Sisteminin Oluşturulması ), Bina Deprem Riskini Tespit Etme Projesi ve Z-EVET Engelli Veritabanının ve Engelli Afet Eğitim Modelinin Hazırlanması Projesi’ni de teknik ve bilimsel çalışmalar yaparak hayata geçiren Artun, “Afet ve acil durumlar ile ilgili çalışmalarda sürdürülebilir kalkınmayı esas alan risk odaklı, etkin, etkili ve güvenilir hizmet sunan uluslararası düzeyde model alınabilecek yönlendirici ve koordinatör bir kurum olmak” vizyonuyla çalışmalarını bugünden itibaren İl Müdürü olarak Hatay için gerçekleştirecek.
 
Ahmet Ali Artun kimdir?
 
16/03/1973 tarihinde Kütahya – Tavşanlı’da doğdu. İlkokul, Orta ve Lise eğitimini Kütahya-Tavşanlı ilçesinde tamamladı. Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden 2010 yılında mezun oldu. Özel sektörde 7 yıl İnsan Kaynakları Yöneticiliği yaptı. 2002 yılında Kütahya İl Sivil Savunma Müdürlüğünde göreve başladı. 2012 – 2022 yılları arasında Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü olarak görev yaptı.
 
Devlet Personel Başkanlığı’nın 9-13 Mayıs 2011 tarihleri arasında Denizli ilinde düzenlemiş olduğu “Kamu Yöneticilerinin Eğitimi” konulu programına katıldı. AFAD Başkanlığınca Aralık 2012’de düzenlenen “Afete Hazır Türkiye Çalıştayı” ve “Türkiye Afet Müdahale Planı ( TAMP) Hazırlığı Çalıştayı”na katıldı.
 
AFAD Başkanlığınca 2013’te düzenlenen “Arama ve Kurtarma Malzemeleri Standartlarının Belirlenmesi Çalıştayı”na katıldı.
 
AFAD Başkanlığınca Şubat 2014’te düzenlenen “İl Afet Müdahale Planları Kılavuz Hazırlığı Çalıştayı”na katıldı.
 
Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Doğal Afet Zararlarını Azaltma Projesi (CBS Kullanılarak Kütahya İli Afet Bilgi Sisteminin Oluşturulması ), Bina Deprem Riskini Tespit Etme Projesi ve Z-EVET Engelli Veritabanının ve Engelli Afet Eğitim Modelinin Hazırlanması Projesi kapsamında teknik ve bilimsel çalışmalar gerçekleştirdi.
 
2013 yılı Nisan ayında 66. Türkiye Jeoloji Kurultayında CBS Kullanılarak Kütahya İli Afet Bilgi Sisteminin Oluşturulması Bildirisini sundu.
 
Evli ve 1 çocuk babasıdır. Yabancı dili İngilizcedir.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet