Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

ÇALIŞKAN: YENİ SİSTEM İTTİFAKLARI ZORUNLU KILIYOR

Saadet Partisi Osmaniye İl divan toplantısı büyük bir coşku ve katılımla gerçekleşti.

ÇALIŞKAN: YENİ SİSTEM İTTİFAKLARI ZORUNLU KILIYOR

Gündem   A+a-

 Toplantıya Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, İl Başkanı Ahmet Kılıç, eski İl Başkanı Osman Eroğlu ve partililer katıldı.
 
İl Başkanı Ahmet Kılıç açılış konuşmasında il divan toplantısının hayırlı olmasını diledi.
 
Toplantıya katılan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan ise yaptığı konuşmada ülke gündemini değerlendirdi.
 
YANLIŞ POLİTİKALAR İNSANLARI FAİZE BULAŞTIRDI
 
GİK Üyesi Çalışkan, "Ülkemiz seçime yaklaştıkça, iktidar muhalefet üzerinden halkta korku oluşturmaya çalışmaktadır. İddialarına göre bu muhalefet iş başına gelirse birçok kötülükte beraber geleceğini ifade ediyorlar. Oysaki bahsettikleri tüm kötülükler günümüzde zaten mevcut ve kötü diye ifade edilen tüm meseleler 20 yıllık bu iktidar tarafından artarak devam etti. Bugün gençler arasında hızla yayılan yeni bir din gibi algılanan Deizm bu iktidar döneminde meydana geldi.
 
Ülke olarak ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğumuz aşikar, hayatı boyunca kıyıdan köşeden faizle işi olmamış 1milyon kişi pandemi döneminde ilk defa kredi kullandı, buda 3-4 kişilik bir aileyi düşündüğümüzde dört milyon civarında insan faize bulaştı demektir.
 
YENİ SİSTEMDE İTTİFAKLAR MECBURİ
 
Milli Görüş 50 yıllık geçmişiyle bütün seçimlerde farklı bloklarla ittifak arayışlarına girmiş ve ittifak yapmış ama istikamet üzere olan çizgisinden milim sapma olmamıştır. Erbakan Hocamız sonrasında da bu “uzlaşı” kültürü devam etmiş, ittifak arayışları devam edegelmiştir. O, her dönem fırsatları değerlendirmiş ayrım gözetmeden herkesle iş birliği yapmıştır.
 
Ülkemizde devreye giren yeni başkanlık sistemi ittifakları zorunlu kılmaktadır. Seçime tek başına girdiğiniz zaman, aldığınız oyun hiçbir anlamı yoktur. Yeni sistemde küçük partilere hayat hakkı yok, iktidarda yer almak için iki blok içinde yer almak mecburi olmuştur.
 
Günümüzde de altılı masa içerisinde bulunmamızı eleştiriyorlar biz kendi ilkelerimizden zerre taviz vermeden bu ittifaka kendi rengimizi vurarak doğru bildiğimiz yolda ilerliyoruz. Kimle birlikte olduğunuz önemli değil ne yaptığınız önemlidir. Eğer yanlışa imza atıyorsanız sorun oradadır. Altılı masa mevcut sistemin eksiklerine ve zararlarına karşı çözüm önerisi getirerek ve ortak akılla hareket etme stratejileri doğrultusunda bir araya gelmiştir.
 
MİLİ GÖRÜŞ TARİHİ İTTİFAKLAR TARİHİDİR
 
2015'te BBP ile Saadet Partisi arasında Milli İttifak kurulmuş, aynı yıl yenilenen seçimlerde AK Parti ile seçim ittifakı çalışmaları yürütülmüş ama son anda akamete uğramıştır. Dönemin Başbakanı Sn. Ahmet Davudoğlu ile mutabakata varılmış, imza aşamasındayken gizli bir elin devreye girmesiyle AK Parti ile yapılan anlaşma başarısızlıkla sonuçlanmıştır.
 
2018'de Saadet Partisi, AK Parti ile tekrar görüşmelere başlamış ne var ki dilenci muamelesine maruz bırakılarak, “Size üç vekil verelim sesinizi çıkarmayın, bir şeye karışmayın” mesajı verilmiştir. Hatta protokol metninde “Saadet Partisi tarafından AK Parti listelerinden aday gösterilecek isimler komisyonca belirlenir” maddesi eklenerek, “İstediğiniz kişiyi değil bizim sizden seçtiklerimiz/dayatacağımız isimleri listeye alırız” şeklinde bir muameleye maruz bırakılmıştır.
 
Bugün Milli Görüşçüler atılan adımlara ve alınan kararlara sahip çıkarak; iktidarın algı oyunlarına teslim olmayacak; karalama, iftira ve kınamalara takılmayacak ve davamızın en büyük başarısı için el birliğiyle mücadele edecektir.” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar