Skip Navigation Links

Asi Nehri İçin Yeni Sistem Kuracak

HBB, çevre, doğal kaynakların korunması ve ekosistemin sürdürülebilirliği açısından Asi Nehri’nde gerçekleştireceği çalışmalara yenisini ekledi.

Asi Nehri İçin Yeni Sistem Kuracak

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediyesi, çevre, doğal kaynakların korunması ve ekosistemin sürdürülebilirliği açısından Asi Nehri’nde gerçekleştireceği çalışmalara yenisini ekledi.
 
HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Asi Nehri’nde nehir rejimin uygun olduğu zamanlarda tekne ve personel ile temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu yıl Eylül ve Kasım aylarında tekne ile yapılan temizlik çalışmalarında HBB ekipleri, 18 ton atık toplayarak Asi Nehri’nde önemli bir çalışma gerçekleştirdi.
 
Mart ayında UNDP ve Japon hükümetinin desteklediği “Hatay için İklim Eylemi” projesini hayata geçiren HBB, ilerleyen zamanlarda Asi Nehri’ndeki atıkların oluşturduğu kirliliği azaltmaya yönelik amfibik araç, ekipman alacak ve bariyer sistemi kuracak.
 
Kurulacak sistem tekneyle temizlik çalışmalarının destekleneceğin ve entegre bir atık yönteminin sağlanacağını da ifade eden HBB yetkilileri, projenin ekosistemin korunması amacıyla da çok önemli bir çalışma olduğunu belirtti.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet