Skip Navigation Links

Poliklinik Hastasına Yatışla SGK Vurgunu !

Aynı hastanede arkası kesilmeyen usulsüzlük ve vurgun haberleri devam ediyor

Poliklinik Hastasına Yatışla SGK Vurgunu !

Sağlık   A+a-

 Daha önce de haberlere konu olan ve Antakya’da bulunan bir özel hastane ile ilgili yapılan soruşturmada SGK’nın ne şekilde hortumlandığı ve hastanenin daha çok kazanmak uğruna insan sağlığının yok saydığı iddiaları ortaya atılmıştı.
Aynı hastanede, uğradıkları mobbing sebebiyle işten çıkarmaların devam etmesi ve personellerin haklarını aramaları üzerine, yolsuzluk iddialarının boyutunun tahmin edildiğinden daha büyük ve daha çeşitli olduğu da ortaya çıkıyor.
Hali hazırda devam eden soruşturmada, sadece poliklinik muayenesi olan vatandaşın hastanede yatış tedavisi yapılıyor gibi gösterilerek SGK’dan haksız kazanç sağlayan, sterilazasyon zorunluluğu olan ‘Kullan-At’ işlevli malzemelerin mükerrer kullanımı dahil bir çok skandala imza attığı iddia edilen özel hastanenin, bu durumlara isyan eden çalışanlarına da mobbing uyguladığı belirtilmişti.
Söz konusu haberden sonra da bu mobbinge dayanamayan personellerin işten çıkmaya devam ettiği anlaşılmış, hastanenin ise personellerin hakları ödememek için her türlü zorluk çıkartmakta olduğu öğrenildi.
Söz konusu iddialar ile ilgili halen SGK ve Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturma yapılmakla birlikte, soruşturmanın ağır işlemesi 2022 Mayıs ayından bu yana bitirilememiş olması da tepkilere sebep olmaktadır.
Bu soruşturma devam ederken işten çıkmaların devam etmesi ile hastanenin birçok başka biriminde de usulsüz işlemlerin yapıldığı iddiası ortaya çıkmış durumda.
Özel hastanenin eski çalışanlarının haklarını aramaları konusunda vekilliğini üstlenen Avukat Haydar Gökpınar, iddialara ilişkin olarak Sağlık Bakanlığı Müfettişi ile irtibat haline olduğunu, yeni mağdurların ortaya çıkması ile birlikte, usulsüzlüklerin ve kamu zararının miktarının arttığını düşündüğünü, yine insan canı üzerinden yapılan kirli oyunlar olduğunu şu sözlerle açıkladı;
“Vekilliğini üstlendiğimiz eski personellerin yaptığı açıklamalar, kan donduracak boyutta. İnsan sağlığının hiçe sayılarak, çare bulmak için hastaneye gelen hastalar üzerinden haksız kazanç sağlamak için her türlü kirli oyunun oynanmakta olduğu deliller ile ispatlanabilecek durumda. Yaşama tutunmak için savaş veren bir çocuğun, sırf ailesinden ekstra para alınamadığı için, ölüm tehlikesi yaşamasına rağmen çocuğun tedavisi sonlandırılarak yoğun bakımdan çıkartılıp ailesine teslim edildiğini duyduğumda, hastanenin artık vicdan ile cüzdan arasında dolaşan bir yapıya dönüştüğünü anladım. Bilindiği üzere, yoğun bakım tedavileri SGK tarafından karşılanmasına rağmen, hastane ekstra bir gelir elde etme çabası içerisinde olduğu için, bu ödemeyi yapmayan hastayı, hastaneden göndermekte, yerine çok çabuk paralı başka bir hasta bulunmakta. Yine hastanenin yoğun bakımında yatan hastaların bedellerinin, sırf SGK’dan daha fazla ödenek almak için kullanılan bir araç olarak görüldüğünü anlamak gerçekten “insanlık ölmüş” dedirtecek boyuta geldiğimizi göstermekte. Yaşanan bu skandalların çeşitliliği çok fazla. Bu konuda Sağlık Bakanlığına yeni bir başvuru yapılarak, gerekirse insan sağlığını hiçe sayan bu hastanenin kapanması için gerekli müracaatları yapacağız. Yine bu usulsüzlükleri yapanlar ile bunlara karşı sessiz kalanlara karşı her türlü cezai yaptırımların uygulanması için girişimlerde bulunmayı, artık bir insanlık görevi olarak görüyorum ” dedi.
Daha önce çıkan haberlere karşı bir açıklama yapmayan hastane yetkililerinin, bu haber üzerine kamuoyunu bilgilendirip bilgilendirmeyeceği merak konusu oldu. Bir açıklama yapılması halinde, bu açıklamayı yine haber yapıp, kamuoyunu bilgilendireceğiz.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet