Skip Navigation Links

Noksel, Osmaniye’ye Hem Fabrika Hem de Okul Yaptırıyor..

24 derslikli Noksel Cumhuriyet Ortaokulu’nun Protokolü Vali Celalettin Cerrah ve Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. İskenderun Fabrika Müdürü Sedat U

Ekonomi   A+a-

 
Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. İskenderun Fabrika Müdürü Sedat Uysal:
“ülkemizin birlik ve bütünlüğünü koruyup, yaşatacak yeni nesillerin yetişmesine vesile olacak bir okulun yapımına imza atmak bizleri çok heyecanlandırıyor.”
 
Noksel, Osmaniye’ye Hem Fabrika Hem de Okul Yaptırıyor..
 
24 derslikli Noksel Cumhuriyet Ortaokulu’nun Protokolü Vali Celalettin Cerrah ve Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. İskenderun Fabrika Müdürü Sedat Uysal arasında imzalandı.
Protokol imzası öncesinde konuşan Vali Celalettin Cerrah, 24 derslikli Noksel Cumhuriyet Ortaokulu’nun Ahmet Yesevi Mahallesine yapılacağını söyleyerek, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda Ahmet Yesevi Mahallesi’ne yine bir hayırseverimiz tarafından yaptırılan bir ilköğretim okulumuzun temelini atmıştık. Ahmet Yesevi Mahallesinde bir ortaokula, bir anaokuluna bir de liseye ihtiyacımız var. Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. bu mahallemize ortaokulumuzu yaptıracak.”dedi.
Vali Cerrah, Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş.’nin aynı zamanda Osmaniye OSB’ye yatırım yapacağını da kaydederek, “Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. yönetim Kurulu üyelerine Osmaniye OSB’de arazi tahsisi yaptığımızda, 24 derslikli bir ortaokul yaptırma sözü verdiler. Bugün bu okulun protokolünü imzalıyoruz. Bildiğiniz gibi Osmaniye’de eğitime katkıda bulunan tüm sanayicilerimize her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Bu konuda destek olan Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kuruluna ve sanayicilerimize teşekkür ediyorum.”dedi.
Vali Cerrah, sözlerinin sonunda son 3 yılda yapılan eğitim hamlesinin önemine de değinerek, “Osmaniye 3 yıl içerisinde 56 okul kazandı. Öğrencilerimizin sınavlarda kazandığı başarılar da bunun en güzel göstergesi. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde, eğitim hamlemiz devam ettiği sürece, Osmaniye eğitimde söz sahibi olan iller arasında yerini alacaktır. Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyelerine, eğitime katkıları için, Osmaniye adına teşekkür ediyorum.”dedi.
 
Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. İskenderun Fabrika Müdürü Sedat Uysal:
“ülkemizin birlik ve bütünlüğünü koruyup, yaşatacak yeni nesillerin yetişmesine vesile olacak bir okulun yapımına imza atmak bizleri çok heyecanlandırıyor.”
Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. İskenderun Fabrika Müdürü Sedat Uysal ise yaptığı konuşmada, bugün kendileri için çok özel ve gurur verici bir gün olduğunu belirterek, “Noksel Firması sanayiciliğe ilk adımını yine bu bölgede, bundan tam 25 sene önce, ilk tesisini İskenderun körfezinde kurarak attı. Geçen 25 senelik süre içerisinde Adapazarı Hendek ilçesinde ikinci tesisimizi ve yine aynı yerde üçüncü tesisimizi ve yurt dışında İspanya'da 4'üncü tesis kurduk. Yeni yatırımımızı da Osmaniye’ye yapmaya karar verdik. 25 sene önce sanayiciliğe ilk attığımız bölgede ikinci bir tesisimizi ve toplamda beşinci tesisi kurmanın bizi çok heyecanlandırdığını ve gururlandırdığımızı belirtmek istiyorum.”dedi. Osmaniye Organize Sanayi bölgesine kısa bir süre önce müracaatlarını yaptıklarını da ifade eden Sedat Uysal “Sayın Valimiz ve Organize Sanayi Bölgesinin müteşebbis heyeti de bu talebimizi uygun gördüler ve arsa tahsisi yapıldı. Sayın Valimizin eğitim kampanyasını biz de takip ediyorduk. Daha önce Hendek'te Noksel Cumhuriyet İlköğretim Okulu olarak bir okul yaptırmıştık. Bu okula da bir kardeş okul düşüncesi ile Noksel Cumhuriyet Ortaokulu adı altında 24 derslik bir ortaokul yapmaya karar verdik. Cumhuriyet tarihimiz boyunca sahip olduğumuz ilkeleri, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü koruyup yaşatacak yeni nesillerin yetişmesine vesile olacak bir okulun yapımına imza atmak bizleri çok heyecanlandırıyor” dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet