Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Eğitim Neferi Hayırsever Recep Atakaş'tan Bir Okul Daha

MEB Dr. Mahmut Özer, Hayırsever İşinsanı Recep Atakaş tarafından Kırıkhan’da yaptırılacak olan Fen Lisesi’nin temel atma törenine katıldı.

Eğitim Neferi Hayırsever Recep Atakaş'tan Bir Okul DahaWeb
TV

Gündem   A+a-

 Milli Eğitim Bakanı Dr. Mahmut Özer, Hayırsever İşinsanı Recep Atakaş tarafından Kırıkhan’da yaptırılacak olan Fen Lisesi’nin temel atma törenine katıldı.
Bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Hatay’ın en önemli değeri olan İşinsanı Recep Atakaş, eğitime destek vermeye devam ediyor.
Hatay’ın bir çok ilçesinde okul yaptıran Hayırsever Recep Atakaş bu kez de Hatay’ın Kırıkhan İlçesinde Recep Atakaş Fen Lisesi yaptırıyor.
Kırıkhan’da temeli atılan Recep Atakaş Fen Lise’sinin törenine, Milli Eğitim Bakanı Dr. Mahmut Özer, Hatay Valisi Rahmi Doğan,Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik, Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Bşk. Lütfü Savaş, hayırsever iş insanı Recep Atakaş, protokol, ilgili kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Hayırsever işinsanı Recep Atakaş, “Son nefesime kadar eğitime katkı sunmaya devam edeceğim. Benden sonra da çocuklarım eğitim neferi gibi çalışacak” dedi.
BU OKULDA BİLİMADAMLARI YETİŞECEK’
Temel atma töreninde konuşan Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, Hayırsever iş insanı Recep Atakaş, “Sayın Bakanım, her şeyden önce Fen Lisesinin çok sevdiğim çocukluk gençlik yıllarımın geçtiği Kırıkhana’a yapılmasına olur verdiğiniz için size yürekten teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Ayrıca bu fen lisesinin yapımı için bana destek veren Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’a, yine Fen lisesinin Kırıkhan’a yapılması için büyük uğraş veren, Sayın Milletvekillerimize Kırıkhan Belediye Başkanımız, Sayın Ayhan Yavuz’a teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi. Atakaş, “Yapacağımız okul oturum Alanı 1.300 m kare olup çatı katıyla birlikte 7.800 metre kare , 24 derslik, 5 laboratuvar, kütüphane, çok amaçlı salon, Beden eğitimi salonu kantin, mescit, müdür ve öğretmenler odası ve spor sahalarından ibaret olacaktır” dedi.
 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Recep Atakaş Fen Lisesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bir ülkenin en kalıcı sermayesinin beşeri sermayesi olduğuna işaret ederek bu sermayenin niteliğini artıracak en önemli enstrümanın da eğitim olduğunu dile getirdi.
 
Ülkelerin toplumlarının refahını yükseltmek için en fazla yatırım yaptıkları alanın eğitim olduğuna işaret eden Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Maalesef bizler 2000'li yıllara geldiğimiz zaman eğitim karnemizin çok da iyi olmadığını görüyoruz. 2000'li yılların başında ilkokul hariç eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarının yüzde 50'nin altında gerçekleştiğini görmekteyiz. Bu, ne demek? Ülkemizin en önemli fırsat penceresi genç nüfus olmasına rağmen biz ülke olarak bu genç nüfusu tüm kademelerde eğitimle maalesef buluşturamamışız."
 
2000'li yıllarda beş yaş grubundaki yüz çocuktan sadece 11'inin, lise çağındaki gençlerin yüzde 44'ünün okullarla buluşabildiğini kaydeden Özer, 2000'li yıllardan sonra gecikmeli bir eğitim seferberliğiyle okullaşma oranlarının ilk kez tüm kademelerde yüzde 95'in üzerine çıkarıldığını ifade etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eğitim Neferi Hayırsever Recep Atakaş'tan Bir Okul Daha videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş