Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İGC’nin TARİHİ BİNASI İÇİN ANKARA TEMASLARI OLUMLU SONUÇ VERDİ

İGC tarafından kullanılan tarihi binanın bakım çalışmalarının yapılması için gerçekleştirilen bir dizi Ankara temaslar olumlu geçti.

İGC’nin TARİHİ BİNASI İÇİN ANKARA TEMASLARI OLUMLU SONUÇ VERDİ

Gündem   A+a-

 İskenderun Gazeteciler cemiyeti tarafından kullanılan tarihi binanın bakım çalışmalarının yapılması için gerçekleştirilen bir dizi Ankara temaslar olumlu geçti.
ÖZEL ve YAYMAN YAKINDAN İLGİLENDİ
Binada fiziki erezyonun önlenmesi amacıyla yapılması gereken çalışmaların yasal prosüdürleri ve mali kaynağı konusunda girişimler yapmak üzere İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nden Diyap Atar başkanlığında bir heyet Ankara’da siyasi ve bürokrat ziyaretlerinde bulundu.
Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, 7 kişilik İskenderun heyetini samimi bir şekilde karşıladı. Özel; “İskenderun’un en gözde tarihi mekanlarından birine sahip olan İGC binası aynı zamanda bu kentin tarihi bir değeridir. Bu değeri korumak için her türlü desteği vermeye hazırım” diyerek bürokratik görüşmeleri bizzat yaparak İskenderun’dan gelen heyete mali kaynağın sağlanacağı müjdesini verdi.
İGC’yi makamında kabul eden Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da “Bu bina gerçekten İskenderun’a tarihi yaşatan bir güzelliktedir. Devlet olarak tarihi yapıları ayakta tutmak görevimizdir. İGC yönetimine de bu vesile ile teşekkür ediyorum” diyerek ilgili kurumdan anında bir randevu temin etti. Vekil Yayman ile İGC Başkanı Diyap Atar ve beraberindekiler TBMM’den Kültür Varlıkları Ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne gittiler.
GENEL MÜDÜR YAZGI’DAN ÖZEL İLGİ
Kültür Varlıkları Ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı da kendisine yapılan bilgi sunumundan sonra ilgili birimleri arayarak talimat verdi. Genel Müdür Yazgı; “Milli sınırlarımız dışında kalan, korunması gerekli, ata yadigârı taşınmaz kültür varlıkların bakım ve onarımlarını sağlayıcı tedbirleri almak kurumumuzun temel görevlerinden biridir. Hatay’a Türkiye’nin en gelişmiş müzesini kazandırdık. Bu tarihi bina için de ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız dedi.
BAŞKAN ATAR: MİNNET BORÇLUYUZ
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar, Ankara’da yapılan temasları değerlendirirken “Atamız’ı özlemle andığımız 84. Yıldönümünde başkentte olmak bize ayrı bir gurur yaşattı. Hizmet binamızın tarihi dokusuna zarar vermeden ilgili kurumların bilgisi ve desteğini almak üzere Ankara’ya geldik. Hatay Milletvekillerimiz Sayın Abdulkadir Özel ve Sayın Hüseyin Yayman konuya büyük ilgi gösterdiler. Gerekli bakım ve onarım çalışmalarının bir an önce yapılması için büyük çaba harcadılar. Kentimizin en gözde tarihi mekanlarından biri olan basın merkezimiz bu sayede en kısa süre içerisinde bakıma alınacak, eksikleri giderilecek ve daha uzun yıllar ziyaretçilere ev sahipliği yapacak duruma gelecektir.” şeklinde bilgi verdi.
“SİYASİLERİMİZE ve BÜROKRATLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Başkan Atar, “Ankara’da bulunduğumuz süre içerisinde bizleri yalnız bırakmayan ve ayrı ayrı makamlarında misaifr ederek yakın ilgilerini esirgemeyen Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, Suzan Şahin ve Lütfi Kaşıkçı’ya, ayrıca Kültür Varlıkları Ve Müzeler Genel Müdürimiz Sayın
Gökhan Yazgı’ya teşekkür ediyoruz. Hizmet binamızın yenilenmesinden sonra kendilerini ağırlamaktan onur duyacağız” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş