Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

SAYGI, SEVGİ VE ÖZLEMLE ANIYORUZ!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. Yıldönümünde İskenderunlular büyük bir minnet ve öz

SAYGI, SEVGİ VE ÖZLEMLE ANIYORUZ!

Gündem   A+a-

 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. Yıldönümünde İskenderunlular, Ata’sını büyük bir minnet ve özlemle andı.

İskenderun Atatürk Anıt alanında gerçekleştirilen 10 Kasım anma programına Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, 39. Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, askeri ve sivil erkan, eğitimciler, öğrenciler, siyasi partileri ile STK temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumunun ardından saatlerin 09.05’i gösterdiğinde sirenler çaldı, tüm yurtta olduğu gibi İskenderun’da da adeta hayat durdu. İskenderunlu 84 yıl önce ebediyete göçen büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü iki dakikalık saydı duruşunda bulundu.

Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 84. yılında tüm yurtta sevgi, saygı ve minnetle anılıyor. 1938 yılında Dolmabahçe Sarayı’nda ebedi istirahatine çekilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybetmenin acısını hala ilk günkü gibi kalbinde hisseden Türk milleti bu ’10 Kasım’da da Yurdun dört bir yanında yapılan anma törenlerinin yanı sıra sosyal medya üzerinden de yapılan paylaşımlarla da anılıyor.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84’üncü yılında O’nu; şükran, rahmet, minnet ve tazimle anıyoruz. Milletimizin istiklali ve istikbali için adanan 57 yıllık bir ömrün sona erdiği 10 Kasım’ı matem günü olmaktan ziyade, Ulu Önder’in fikirleri, eserleri ve fedakârlıklarını anlama ve pekiştirme günü olarak idrak ediyoruz. Milli Mücadelemizin eşsiz kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık aşkı, ilke ve inkılâpları ile mücadele azmi; şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da bizlere ilham kaynağı olacağı ve varlığımıza yönelik iç ve dış tehditlerin üstesinden gelmek için yürüttüğümüz ulvi mücadelenin başarıya ulaşmasına vesile olacağı şüphesizdir. Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 84. yıldönümünde bir kez daha şükran, rahmet ve minnetle anıyor, mukaddes hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar